Signs Of The Swarm – Amongst The Low & Empty

Distant, Changing Tides, Thy Art Is Murder en Lorna Shore. Bands die mij zeker kunnen bekoren met hun deathcore. Signs Of The Swarm heb ik nu aan het rijtje toegevoegd. Het nieuwe album Amongs The Low & Empty heeft alle elementen in zich. Signs Of The Swarm speelt furieus en het nieuwe album zou de soundtrack kunnen zijn van een Dystopie, waarvan we volgens de band niet ver verwijderd van zijn. Maar met deze gedachte in het achterhoofd, zorgt SOTS er wel voor dat mijn mondhoeken geregeld omhoog krullen.

De extreme metal doet vullingen rinkelen in je mond en resoneert dusdanig dat de schroeven zichzelf losdraaien in je huis. Titelnummer Amongst The Low & Empty is daar meteen het grote voorbeeld van. Het is snel, agressief en de zang van David Simonich is bruut en zwaar. En aan snelheid ontbreekt het de composities ook niet. The Witch Beckons start supersnel om later over te gaan in een loodzware riff. Voor de gelegenheid brulde Matt Heafy ook even mee. Hoewel hij het qua stemgeluid in deze muzikale wereld toch af moet leggen aan David.

Zeker aan het eind wanneer de growls, de pig-squeals, de ondergrondse stemverschuivingen en de gedrochten van verre diepten zich openbaren, overtuigt David. Die overweldigende breakdowns zijn dus vaak aan het einde van een compositie te vinden, maar in Echelon krijg je het halverwege voor je kiezen en heel onorthodox zet de breakdown in Fire Stone de band juist in de startblokken om daarna wreed los te barsten.

En zo kunnen we door kunnen gaan, want Signs Of The Swarm laat geen spaan heel van mijn kapsel. Het is van het begin tot het eind één bonk deathcoreadrenaline wat er auditief in je gepompt wordt op één minuutje Shackles Like Talons na dan. Eén minuut om adem te halen en de cirkels in je tapijt weer glad te strijken om daarna alles weer te vergeten en los te gaan.

Het is niet verwonderlijk dat co-producer en mikxer Josh Schroeder (Lorna Shore, King 810) zich met het geluid heeft bemoeid en het is niet verwonderlijk dat deze band tourt met Lorna Shore, Whitechapel, Fit For An Autopsy en Archspire. Want het past uitstekend in dat bijzondere straatje waarin geen stoeptegel of klinker nog op zijn plaats ligt.

Related posts

Goatizm – Solace In The Abyss

Rifflord – 39 Serpent Power

House By The Cemetary – The Mortuary Hauntings