Home » Silent Presence – New Ground

Silent Presence – New Ground

door Filip van der Linden
163 views 2 minuten leestijd

New Ground is na Tell Me de tweede song die Silent Presence loslaat op de wereld. Zo krijgen we een steeds beter zicht op het universum van dit Belgische duo. Terwijl Tell Me over communicatie ging, gaat New Ground over het bewandelen van nieuwe paden en het vinden van nieuwe wegen. Ook muzikaal is dit een beetje een nieuwe weg. Tell Me was volgens het boekje en voluit dansbaar in de productie (toch voor de vleermuispopulatie), terwijl bij deze New Ground het verhaal, of noem het de boodschap, voorrang krijgt op het ritme en de muziek. Minder verpakking, meer inhoud.

De synthpop op deze nieuwe single klinkt meer basic. Ruwer en kouder. De kille sound biedt een aangenaam contrast met de warme, vibrerende stem van Corina en met de hoop die in de lyrics zit. De vocalen op deze single liggen iets verder van Siouxie en Marianne Faithful dan op de eerste single.

Voor een nieuwe band of project als Silent Presence was het makkelijk geweest om snel een kopie van het goed ontvangen Tell Me uit te brengen. Wim en Corina willen zich echter niet laten vastpinnen op één sound of één thema en dat verdient onze aandacht. New Ground heeft wat meer luisterbeurten nodig om binnen te dringen, maar overtuigt zodra de lyrics helder worden. Het artwork is deze keer een pak sterker en doet mij zelfs denken aan iets van Depeche Mode.

Dit duo bouwt met veel geduld aan hun oeuvre en dat lijkt ons de beste manier om het op de lange termijn vol te houden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00