Home » Terreur Twist – Reverb in Blood

Terreur Twist – Reverb in Blood

door Filip van der Linden
438 views 2 minuten leestijd

Terreur Twist is een Franse band die startte als trio maar die inmiddels is gegroeid tot een vierspan. Deze band brengt instrumentale ‘horror surf metal’ en wij vermoeden dat dit de enige band is die zijn muziek op die manier omschrijft. Hun nieuwe album verscheen in maart en werd passend Reverb in Blood gedoopt.

Op dit album horen we vooral potige, instrumentale surfrock, met veel toegevoegde stukjes Franse tekst (soort van nieuwsbericht, gesprekken die uit (gedubde?) films lijken te komen, .. ). Een paar nummers hebben een huiveringwekkend sfeertje (titeltrack Reverb in Blood, Surfkiller en John Blair Witch), andere hebben vooral een songtitel die naar horror verwijst. De meeste nummers hebben een basis van surfrock, met dan zuinig wat metal-elementen. Zo heeft Le Ciel, Le Chevreuil & La Merde wat tremelo-picking die je met wat verbeelding in de richting van black metal kan zien gaan. Op slechts één track horen we het omgekeerde: albumafsluiter Pazuzu is een volbloed-metaltrack in een surfrock-vermomming. Het is ook veruit de beste track van dit album.

De soundbytes met de gesproken stukjes zorgen voor een zekere vorm van extra toegankelijkheid, maar daarbij is het jammer dat Terreur Twist enkel voor Frans (en een enkele keer Spaans) heeft gekozen. Met fragmentjes in het Engels zou de beleving voor de Nederlandse muziekliefhebber groter geweest zijn. Voor een band die (bescheiden) ambities heeft om het buitenland te veroveren, zou dat misschien de betere optie zijn.

Het is voorts jammer dat er slechts één of hooguit een paar nummers een als dusdanig herkenbare metal-structuur en –vibe hebben. Want deze band heeft terzake nochtans een reputatie te verdedigen. Op hun EP The Surfer of the Beast uit 2022 coverden ze bijvoorbeeld Black Sabbath (Electric Funeral), Metallica (The Call of Ktulu) en Iron Maiden (The Phantom of the Opera). Die insteek  en invloeden missen we op het nieuwe album net iets te vaak, maar toch levert Terreur Twist met Reverb in Blood een leuk en best genietbaar album af.

https://terreurtwist.bandcamp.com/album/reverb-in-blood

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00