Home » Sisters of Mercy naar 013 Tilburg

Sisters of Mercy naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
129 views 1 minuten leestijd

Vanavond hebben we een grensverleggende groep in 013: The Sisters Of Mercy! Deze Britse groep rondom Andrew Eldritch was in de jaren 80 één van de eerste groepen die zich met een drumcomputer bezig hield. Sterker nog, The Sisters Of Mercy gaven het beestje zelfs een naam: Dr. Avalanche. Met hun wortels stevig in de postpunkbeweging, worden ze ook wel gezien als één van de grondleggers van de new wave.
Nummers als ‘This Corrosion’, ‘Lucretia My Reflection’ en natuurlijk ‘Temple Of Love’ werden hits en blijken ook nu, 30 jaar later, nog steeds niets aan kracht te hebben ingeboet. Vijf jaar terug stonden de ‘intellectual love gods’ voor het laatst in 013. Sindsdien stond de band enkel nog in Amsterdam, maar vanavond dopen ze eindelijk 013 weer om tot hun eigen Temple of Love. Run for cover!
Het Deense LSD ON CIA opent. Zelf noemen ze hun muziek ‘hedonist trash rock’. Wij zeggen: alternatieve rock die ergens tussen Muse en noise-rock in zit.
Op vertoon van je ticket is er aansluitend gratis toegang in de Hall Of Fame bij 80’s Immersed: #2 Industrial, met een optreden van Xtort.
19:30 uur: deuren open
20:30 uur: LSD ON CIA
21:30 uur:The Sisters Of Mercy
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00