Home » Sivert Høyem – Lioness

Sivert Høyem – Lioness

door erik@rockportaal.nl
192 views 2 minuten leestijd

Sivert Høyem zal voor velen geen onbekende zijn. Bekend geworden door Madrugada heeft deze na het uiteenvallen van deze populaire Noorse band solo ook aardig aan de weg getimmerd. Ik ben echter bekend geraakt met zijn unieke stem door het nummer Phoenix op het laatste album van Satyricon. Een kenner kun je mij dan ook niet noemen. Voor mij dus een wandeling in het onbekende….
En stelt deze wandeling teleur? Nee, moet ik u bekennen. Hoewel het muzikaal een stuk commerciëler is dan ik normaliter in mijn platenspeler aantref weet Sivert met Lioness een prima indruk op me te maken. Samen met zijn maatje Christer Knutsen weet men een warm geluidstapijt te maken wat de bijzondere stem van Sivert goed draagt. Muzikaal bewandelt het de weg van licht naar duister. Soms heeft de muziek een vrolijke sfeer maar er zit toch een duistere, zelf melancholische tint in het geheel. Met een mix van alternatief, rock, folk, singer songwriter en een vleugje jazz heeft het album een mooi timbre welke een palet aan kleuren weet te vertonen.
Zo is Sleepwalking Man een sfeervolle opener waarbij men met strijkers, piano en de warme stem van Sivert een beklijvend nummer weet te maken. De wat meer ingetogen opvolger Fool To Your Crown klinkt dan wel opgewekt maar heeft toch ook een duistere zijde wat het weer interessant maakt. Lioness is dan weer een lekker zwaar doch poppy nummer wat een heerlijke opbouw kent terwijl It Belongs To Me zo van een singer songwriter album af kan komen. Maar het is vooral My Thieving Heart welke wat mij betreft de show steelt. Het duet met Noorse zangeres Marie Munroe is bijzonder geslaagd te noemen. sivert lion
Lioness is een boeiend werkstuk geworden waarbij Sivert wat mij betreft zijn kwaliteiten prima toont. Hoewel dit soort muziek voor mij meestal een tikkeltje te commercieel is heeft het me toch weten te raken. En dat zegt denk ik ook genoeg, nietwaar?
Tracklist:
01. Sleepwalking Man
02. Fool to Your Crown
03. Lioness
04. It Belongs to Me
05. My Thieving Heart
06. V – O – I – D
07. The Boss Bossa Nova
08. Oh, Spider!
09. The Riviera of Hades
10. Silences

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00