Home » Skiltron – Bruadarach

Skiltron – Bruadarach

door Edwin Knip
146 views 1 minuten leestijd


Na een stilte van ruim zeven jaar komt deze folk metal band uit Argentinie met hun zesde album.

Het is wel bijzonder om doedelzakken te horen bij een Argentijnse band die ondertussen Finland als uitvalsbasis heeft. De line up op het nieuwe album bestaat uit oprichter Emilio Souto, tevens gitarist, bassist Ignacio Lopez, drummer Joonas Nislin, zanger Paolo Ribaldini en doedelzakspeler Pierre Delaporte.

In het artwork van het album worden tientallen fans bedankt voor hun steun om deze release mogelijk te maken. Het album is in de afgelopen 3 jaar in meerdere studio’s in Finland opgenomen.

Inclusief de intro Triumph & Devotion en de outro Saor Alba bevat het album elf nummers waaronder één instrumentaal nummer. Stevige rock wordt overdadig overgoten met doedelzak geluiden, De teksten gaan over innerlijke gevechten zoals te horen is in This Battle Is My Own of I Am What I Am.

Pakkende melodieën zorgen ervoor dat de nummers goed in het gehoor liggen. Het nummer Rob Roy verhaalt over de Schotse volksheld uit 1689. Ook het nummer Haste Ye Back verhaalt over Schotland, op de cd is een afbeelding van de Schotse vlag afgebeeld. Het mag duidelijk zijn waar de band zijn inspiratie vandaan haalt.

Voor liefhebbers van folk metal en doedelzakken is dit album zeker een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00