Home » Coven Japan – Earthlings

Coven Japan – Earthlings

door Edwin Knip
137 views 1 minuten leestijd


Na de debuutrelease van de EP The Advent in 2017 is het nu eindelijk tijd voor het debuut van deze Japanse band.

Op de EP The Advent prijkt de naam Coven, op Earthlings is de naam ondertussen gewijzigd naar Coven Japan. De band is in 2016 in Tokyo opgericht door gitarist Akikhiro Ito en zanger Taka. De band haalt inspiratie uit de NWOBHM, met name uit bands als Angel Witch, Satan en Mercyful Fate. Maar ook uit de hardrock van de jaren zeventig, de metal uit de jaren tachtig en Japanse rock en metal.

De band bestaat verder nog uit gitarist Toshikuni Komuro en bassist Takachika Nakajima. Het album opent met Land Of The Rising Sun, het land van herkomst. Het gaat over ambities en vechten voor waar je in gelooft.

Nummers als What Goes Around Comes Around en Apocalypse zijn uptempo nummers met stevig gitaarwerk en razendsnel drumwerk. De krachtige vocalen van Taka maken het geheel af. Return Of The Souls doet het hier en daar wat rustiger aan en wordt gevolgd door het instrumentale intermezzo To Sanctuary.

In het titelnummer Earthlings is dan toch het moment gekomen dat de band wat gas terug neemt. Naarmate het einde van het nummer nadert wordt het tempo langzaam opgevoerd en wordt er een koortje toegevoegd. Met het laatste nummer Lost Humanity wordt het album in stijl afgesloten.

Een meer dan uitstekende album dat doet hopen op een vervolg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00