Home » Skunk Anansie – 25Live@25

Skunk Anansie – 25Live@25

door Edwin Knip
199 views 2 minuten leestijd

Vijfentwintig jaar geleden werd de band Skunk Anansie opgericht. Om dat te herdenken en te vieren, komt de band met een geweldige live registratie.
De band werd in 1994 opgericht en heeft menig wenkbrauw doen fronsen. Rauwe, energieke rock die zijn evenbeeld niet kende. Politiek getinte of emotioneel geladen songs, zangeres Skin draait haar hand er niet voor om. Met haar kenmerkende schelle stem weet ze het publiek tot ongekende hoogtes op te zwepen. En hoe enthousiaster het publiek wordt, hoe energieker Skin wordt.
De nummers op het album zijn opgenomen tijdens de Anarchytecture tour in 2016 en laat zien waar de band toe in staat is op het podium. Bassist Cass weet het mooi te verwoorden, op het podium komt de band tot leven, daar ontbloten we onze tanden. Het tempo in de nummers ligt hoog, de opzwepende drums en ruige gitaar riffs stuwen zangeres Skin voort.
Uiteraard ontbreken de grootste hits als Because Of You, Weak en Hedonism niet. Because Of You begint ingetogen met uitsluitend de vocalen en minimale gitaar akkoorden. Het duurt echter niet lang voordat het podium ontploft en de band voluit kan gaan. Weak wordt uit volle borst meegezongen door het publiek, net als Hedonism. Maar de band speelt ook andere nummers uit het grote repertoire. Zo horen we Selling Jesus, de eerste single die de band uitbracht, in 1995.
De band is niet vijfentwintig jaar bij elkaar geweest, in 2001 stopt de band. In 2009 komt de band weer bij elkaar en gaan de bandleden door waar ze gebleven zijn. De zesentwintig tracks op het album bevatten veel juweeltjes zoals onder andere God Loves Only You, Spit You Out en Yes, It’s Fucking Political. Onvermoeid blijft Skin zich geven, en voor het nummer Little Baby Swastikka weet ze het publiek nog een keer extra op te hitsen. Als daarna Tear The Place Up volgt, heb je zelfs als luisteraar zonder beeld een duidelijke voorstelling van de intensiviteit in de mosh pit.
Het hele album duurt bijna twee uur, twee uur lang genieten van een enthousiast, onvermoeibare Skin. En niet te vergeten de rest van de band die een echte uitputtingsslag leveren, maar wat een geweldige show!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00