Home » Sleepmakeswaves – Live At The Metro

Sleepmakeswaves – Live At The Metro

door Filip van der Linden
171 views 1 minuten leestijd

De Australische instrumentale postrockband Sleepmakeswaves begon zijn carrière met twee albums bij het minder bekende Bird’s Robe Records alvorens uit te komen bij twee Europese toplabels in het genre: dunk!records en Pelagic Records. Sindsdien bracht Bird’s Robe al een verzamelalbum met drie EP’s uit van Sleepmakeswaves en nu is er Live At The Metro, de live-registratie van een concert van 2015.
Hoewel het er op het eerste zicht op lijkt dat het kleine Australische label gewoon nog eens langs de kassa wil passeren nu Sleepmakeswaves ‘doorbreekt’, zullen de fans bijzonder blij zijn met dit live-album. Het werd opgenomen in 2015 in Sydney, na een lange tournee die deze band onder meer naar Nederland en België bracht. Kort voor deze opname stond Sleepmakeswaves met nagenoeg dezelfde set in de Willemeen in Arnhem, met Skyharbor en Tides From Nebula. De set bestaat vooral uit tracks van Love Of Cartography, het album uit 2014 dat ze op die tournee aan het promoten waren. Enkel de openingstrack en de setafsluiter komen van hun debuutalbum …And So We Destroyed Everything (In Limbs And Joints en A Gaze Blank And Pitiliess As The Sun).
Fans van Love Of Cartography krijgen op Live At The Metro dan ook waarschijnlijk de beste versie ooit gespeeld van die set, met een wel heel enthousiast publiek tussen de tracks in. Als extraatje krijg je de bedankingen van de band erbij en een paar leuke quotes over de tournee.
Live At The Metro is digitaal en op CD te krijgen, maar een beetje postrockfan verkiest vast de dubbele vinyl.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00