Home » Slipknot – Antennas To Hell

Slipknot – Antennas To Hell

door Maurice Tonies
192 views 3 minuten leestijd

En toen ging de tijd even terug. Terug naar Dynamo Open Air 2000 waar een groep met allemaal maskers het podium betrad om vervolgens de boel op stelten te zetten. Wie waren deze mannen met al die rare maskers? Nu zijn we een flinke tijd verder en weten we allang de antwoorden. Die mannen met die maskers, dat was Slipknot. De Nu-Metalband uit de Verenigde Staten wist ons land al vroeg te veroveren. “Wait and Bleed” werd al snel door velen meegezongen. Menig festival werd daarna door de band op zijn kop gezet en overal doken shirts op met een barcode of simpelweg de tekst “People=Shit”. De populariteit voor deze band ging razendsnel en ook al trad de band op in oranje overalls, de fans imiteerden ze maar al te graag. Wat moeilijker is om te imiteren is hun muziek. De afgelopen jaren heeft de band flink wat nummers voortgebracht en nu is het tijd om alle bekende hits een plaats te geven op “Antennas To Hell”.
Op deze verzamelaar kunnen de fans het bekende repertoire van begin tot eind ongetwijfeld meebrullen en grunten. Stiekem heeft Slipknot heel wat “hits” achter hun naam staan. Geen wonder dat het na al die jaren ervan is gekomen om een mooie verzamelaar samen te stellen. “Antennas To Hell” biedt de ideale oplossing voor de fan die niet geregeld van cd wil wisselen. Hoewel er op deze superdeluxe editie eigenlijk wel gewisseld moet worden. Het drieluik van deze verzamelaar is er een om door een ringetje te halen. Op de eerste cd tref je al het harde bekende materiaal aan. Even ga je terug in de tijd en beleef je begin van Slipknot weer helemaal opnieuw. Natuurlijk blazen “(sic)”, “Spit It Out” en “The Herectic Song” door de speakers. Geen nummer wordt overgeslagen.
Wie de band live heeft mogen aanschouwen weet dat ze live ontzettend hard kunnen knallen. De luidsprekers gaan vast en zeker ook knallen als de tweede cd in de lade verdwijnt. De Amerikanen hebben op het Download Festival in 2009 een goede set neergezet en deze registratie is aanwezig op “Antennas To Hell”. Je mag je dan ook weer helemaal schor schreeuwen op die heerlijke klanken. Daar waar de doorgewinterde fan natuurlijk al wat livecd’s in de kast heeft staan en ook alle normale cd’s van de band al heeft is “Antennas To Hell” misschien niet heel interessant. Deze mening gaat echter niet op als de dvd in de speler terecht komt. De band heeft waanzinnige clips gemaakt en deze zijn allemaal verzameld op deze dvd. De maskers, de pakken, de duistere video’s en schitterende live-beelden geven het juiste beeld van Slipknot weer. De muziekstations tonen voortaan weinig clips meer en die van Slipknot zijn dan ook zelden te zien. Gelukkig kunnen de fans dan ook met deze schijf hun helden non-stop bekijken. Natuurlijk kan dat via de bekende videokanalen op internet ook, maar deze schijf is kwalitatief veel beter en alles wordt veel toegankelijker gemaakt. De beelden nemen je terug in de tijd en tonen hoe het eens begon en hoe het allemaal verder met de band verliep. Voor de band zelf verliep echter niet alles op rolletjes. Helaas moest de band in 2010 afscheid nemen van bassist Paul Gray en verloor daarmee een groots bandlid. Echter pakten ze alles prima op en anno 2012 is de band nog steeds actief. Een nieuw album wordt ook al aangekondigd, maar tot die tijd kunnen we er nog voldoende tegenaan met Slipknot’s “Antennas To Hell”.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00