Home » Social Stain – Social Stain

Social Stain – Social Stain

door Edwin Knip
84 views 2 minuten leestijd

Finse hardrock met metal invloeden en een no-nonsens aanpak.
Het debuutalbum van dit Finse viertal is een stevig twaalf nummers project geworden. Zanger Teemu Kokkonen (ex-Disformed), gitarist Antti Kokkonen (Profane Omen), bassist Toni Broman (ex-Before The Dawn, Damngod) en drummer Mika Tanttu (Kill The Romance) zijn alle vier heren die hun sporen reeds verdiend hebben in de hard rock wereld. De band werd in 2014 in Lahti, Finland, opgericht door Broman die een band zocht voor zijn hardere nummers. Invloeden van bands als Therapy?, Alice In Chains en Metallica (Black Album/Load tijdperk) zijn duidelijk te horen. Meedogenloos en zonder concessies opent het album met het stevige Breakout. Het tweede nummer, tevens de single, is Dead Man Talking. De nummers hebben een hoog tempo, drummer Tanttu houdt het tempo er goed in. En natuurlijk is er genoeg ruimte voor een stevige gitaarsolo hier en daar.
De zang doet af en toe denken aan de manier waarop James Hetfield zingt, luister ook maar eens naar Red Star Rising. In Good Old Days komen een paar lekkere gitaar riffs voorbij. Twaalf nummers telt het debuut, zwaar leunend op de hardrock uit de jaren negentig maar met genoeg metal invloeden en koortjes om te zorgen dat het een eigen product wordt. In de hoogste versnelling davert het nummer Possessed voorbij, stevig, gemeen, snel en in de geest van Metallica.
Een zeer lovenswaardig album en er mag zeker een vervolg op komen. Al hoewel ons een enthousiast live show toegezegd wordt in het begeleidend schrijven, moeten we het voorlopig met dit album doen. Op dit moment zijn er alleen enkele toer data in Finland en Letland bekend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00