Sonic Wolves – III

Rondwervelende drums, over de hele hals wandelende baslijnen, en wah-fuzzed gitaar; je zou bijna kunnen denken aan het legendarische Hendrix, Redding en Mitchell trio, die een potje psychedelische garagerock neerzetten. Dat ik dit bandje nog niet kende, mag ik me best een beetje voor schamen.

Sonic Wolves is een powertrio uit Italië, met bandleden die een verleden hebben bij Mortuary Drape, Ufomammut en Pentagram. In eerste instantie gingen mijn associaties een beetje richting het Britse trio Gorilla. De muziek van Sonic Wolves zal niet voor iedereen weggelegd zijn; het kan nogal chaotisch, druk en volgepropt overkomen. Enkele rustpunten zouden kunnen worden gevonden in de (erg lange) spacey psych passages van O.B.E. en Heavy Lies The Crown. Eerlijk gezegd heeft de band het “uitmelken” van deze passages zelfs voor ondergetekende, net iets te lang uitgerekt. Onder begeleiding van waterstofprojecties en een band die het live, vol overtuiging ten gehore brengt, zal dit best vol te houden zijn, maar zo vanuit de luie stoel?

Toch is de algehele indruk heel erg positief: kundige muzikanten, die een brok energieke, heftige psych-garagerock neerzetten, op een manier die (bij mij) wel wil binnenkomen. Dit is zowel gevuld met overdonderende energie en agressie, als bijna nonchalant freewheelend, tot hypnotiserend-kabbelende stukken, en qua expressie komt dit (op die twee net iets te lange, eerder genoemde passages na) helemaal binnen. De muzikaal-technische hoogstandjes, die zeker aanwezig zijn, zullen echter niet overal optimaal uit de verf komen voor de gemiddelde luisteraar. Dit komt door de bomvolle, ongepolijste uitvoering en productie, maar dit heeft ook zeker zijn charme en past wel bij het seventieskarakter. Naast de vroeg-zeventigerjaren geïnspireerde garagerock, protometal en spacerock invloeden, is het nummer Won’t Be Their Fool nog een interessante samenvoeging van dwarse stoner en punky boogie, en in de stampende afsluiter Gotta Do It Right is een grappige garage-hair-metal mix te ontdekken. Maar eens op zoek naar eerder materiaal denk ik zo.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia