Source Of Rage – Witness The Mess

Exact tien jaar na de allereerste demo is er nu een tweede full lenght album voor de 4 jonge heren uit het Duitse Hildesheim.
De broers Marko (vocalen), Thilo (bas) en Riko (drums) Krause richtten in 2010 deze band op. Toen nog een vijfkoppige band waarbij de vocalen nog gedaan werden door Lennard Siebke. Samen namen ze nog een demo op waarna men verder ging als kwartet. Marko die destijds nog gitaar speelde, nam de microfoon over en heeft deze nu nog steeds vast. Oliver Roffman was vanaf het begin al de leadgitarist en heeft deze taak vanaf 2014 geheel voor zijn rekening genomen.
Na nog een EP in 2015 en het eerste volledige album Realise the Scope uit 2017 is het vijf jaar lang wat stil geweest vanuit het fraaie Nedersaksen.
Maar dat snel veranderen, want op 22 juli komt er een nieuwe schijf uit.
De titeltrack mag het album instrumentaal openen, waarna The eyes of the restless het oppakt.  Dit alles met enorm veel energie en power. Moddervette groove metal dat door Lasse Lammert, aka Blodstrøm, in zijn LSD studio’s erg fijn is gemixt. Deze man is vooral bekend van zijn (sessie-) gitaarwerk voor Alestorm, vocalen voor onder andere Svartsot, Gloryhammer en talloze technische handelingen voor bands als Helion Prime, Slechtvalk, Alestorm en ga zo maar door. Niet de minste dus en dat is te horen. De bassen en drums pompen door de woonkamer en de strot van Marko giert er over heen. De gitaarpartijen klinken alsof er drie tegelijk aan het hakken zijn. Het geheel barst bijna uit zijn voegen en het is mijn ogen niet zo heel erg vreemd dat het gezelschap destijds de Duitse finale van de Wacken Open Air Metal Battle op hun naam schreef. Dit moet live een geweldige imponerende ervaring zijn. Een rempedaal is niet aanwezig in de stack van Oliver wat resulteert in een energiek en tevens imponerend melodieus geheel. Tien nummers lang dendert de Duitse hogesnelheidstrein voort en als je het laatje van de cd-speler, na afsluiter Dark Project, opent draait het zilveren schijfje nog steeds rondjes.
Witness the Mess is een heel erg fijn album geworden dat er zeker voor zal gaan zorgen dat deze jonge gasten een groter podium zullen gaan krijgen.


 

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith