Home » Stake viert feest

Stake viert feest

door Filip van der Linden
328 views 2 minuten leestijd

De Belgische metalband Stake werkt aan een nieuw album, dat in 2025 uitkomt bij hun nieuwe label Mayway Records (Dirk., Crackups, Meltheads, Heisa, …).

Op 1 en 2 november viert de band in LandMarck (Kortrijk, België) samen met fans en vrienden het 20-jarige bestaan van de band. Dat moet een gigantisch feest worden. De band noemt het nu al hun grootste show ooit. De aankondiging heeft het over een unieke setlist, te gekke support bands en een tentoonstelling. De eerst aangekondigde avond (vrijdag 1 november) was in enkele uren uitverkocht. Voor zaterdag 2 november zijn er nog enkele tickets beschikbaar.


Stake begon 20 jaar geleden als Steak Number Eight en verbaasde in 2008 vriend en vijand door als broekjes van 15 met hun fascinerende sludgemetal Humo’s Rock Rally te winnen. Dat maakt van deze band nog altijd de jongste winnaars ooit. Debuutalbum When The Candle Dies Out volgde snel, de school gaf hen vrij om op tour te gaan en de rollercoaster is sundsdien niet meer gestopt. Van kleine ging het naar grote zalen en nog grotere festivalpodia (Graspop, Hellfest, Wacken,…). Ze speelden voor, naast en na de grootste namen (Mastodon, Deftones, Dillinger Escape Plan, Alice Cooper), brachten nog vijf albums uit en schreven klassiekers als The Sea Is Dying, Dickhead, Return of The Kolomon en Catatonic Dreams. Sinds 2018 gaat de band door het leven als Stake.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00