Home » Starmen – By The Grace Of Rock N Roll

Starmen – By The Grace Of Rock N Roll

door Edwin Knip
328 views 2 minuten leestijd

Zweedse hardrock met een vette knipoog naar de periode van de jaren tachtig.
De band Starmen wordt in 2018 opgericht en in 2020 verschijnen zowel het debuut als het tweede album. De pers loopt er mee weg, lovende kritieken voor de band die de rock uit de jaren tachtig terug weet te brengen met aanstekelijke melodieën en een image gebaseerd op de oude KISS.  De vier leden zijn zanger/gitarist Kristian Hermanson, gitarist/zanger Andreas Lindgren, drummer/zanger Marcu Sjoblom en bassist/zanger Jonatan Samuelsson. Oftewel Starman Red, Purple, Silver en Gold.
Het album begint met Shining Star gevolgd door de eerste single van het album By The Grace Of Rock’N Roll, een nummer dat het live zeker goed gaat doen. Het is een nummer dat ze met z’n vieren zingen en in de verte doet denken aan vroeg werk van KISS. De vergelijking met pophelden uit de jaren zeventig en tachtig is niet heel vreemd. De band wordt in eerste instantie opgericht als een soort tribute band. Er wordt een gimmick rond de band bedacht en daaruit vloeit de make-up presentatie voort.
Kisses Of The Enemy zal de tweede single worden. Het is een nummer met een wat rustiger tempo, meer een poprock nummer. Spaceplane begint met een elektronisch intro waarna er een rustig popnummer volgt. Hotter Than Fire begint met wat ruige gitaarakkoorden maar wordt niet echt stevig. De band moet het hebben van uitstraling en de sterke melodieën, maar echte rock maken (net) niet. Het is een mooi bedacht concept en voor de liefhebbers ongetwijfeld smullen maar in drie kwartier tijd weet de band mij niet te overtuigen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00