Home » Crowbar Live Stream – Online 20/02/2021

Crowbar Live Stream – Online 20/02/2021

door Jochem van der Steen
166 views 2 minuten leestijd

Live streams komen in allerlei soorten en maten. Soms rechtstreeks vanuit de huiskamer, soms vanaf een podium in een grote zaal inclusief danseressen (Corey Taylor vorig jaar). Anderen kiezen voor de middenweg, zoals Crowbar afgelopen weekend.
Al dertig jaar actief verdienen de mannen respect als de grondleggers van de sludge. Dit jaar zullen ze met een nieuw album uitkomen. Aangezien het daadwerkelijk live promoten van dat album er niet inzit besloten Kirk Windstein en zijn band een concert te streamen vanaf, zo te zien, hun oefenruimte. Het geheel is vrij professioneel aangepakt. Dat wil zeggen, het geluid klinkt prima, er zijn meerdere camera’s en de stream is zonder haperingen. Naast overview van de complete band krijgen we regelmatig close-ups te zien van de bandleden. Om het allemaal nog wat energiek te doen ogen, zijn soms de beelden ook in zwart-wit geschoten.
De regie is dan ook wel belangrijk, aangezien Crowbar geen band is die energiek op en neer staat te springen op het podium. Het gaat allemaal om de riffs, en hoewel die er in overvloede zijn, kan het zonder dat camerawerk visueel wat saai worden.
De gespeelde nummers worden afgewisseld met kort commentaar van Kirk en aangekondigd via het afbeelden van de songtitel. Er wordt vurig afgetrapt met Self Inflicted, een goede keuze om ons wakker te maken. Vervolgens komen er nummers voorbij als High Rate Extinction, New Dawn en Walk With nowledge Wisely. Ook Cemetery Angels, met zoals Kirk zelf ook zegt, lekkere Motörhead ontbreekt niet. Net zo min als natuurlijk hun grootste hit Planets Collide.
Al met al een mooie setlist. Kirk heeft er duidelijk plezier in weer eens met zijn band voor publiek te spelen, ook al is dat publiek er niet fysiek bij. Dat plezier spat er helemaal van af bij het, glimlachend gebrachte openingscommentaar van New Man Born. Daarbij bedankt hij zijn vrouw die er niet bij kan zijn om dat ze moet werken.
Gelukkig konden de fans, via hun gekochte ticket, er wel bij zijn. Leuk om Crowbar weer eens te zien optreden. Nog leuker om ze hopelijk binnenkort, het nieuwe materiaal echt live te kunnen zien spelen op een festival of podium.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00