Home » Septagon – We Only Die Once

Septagon – We Only Die Once

door Jochem van der Steen
147 views 1 minuten leestijd

Deze band debuteerde in 2016 en heeft muzikanten in de gelederen die eerder de sporen verdienden bij bands als Them, Lanfear en Atlantean Kodex. Binnenkort komt hun nieuwe album uit op Massacre Records waarmee de lijn van melodieuze thrash verder wordt ingezet.
Fans van het meer agressieve thrash werk als Exodus, Kreator en Slayer zullen deze band wat te zacht vinden. De vocalen zijn erg clean en doen soms wat denken aan die van Dave Mustaine (Megadeth) en vooral Joey Belladonna (Anthrax). De snel gespeelde songs laten behoorlijke wat virtuoos gitaarwerk horen, maar missen rauwe energie of agressie. Op een nummer als Head Held High komt de band zelfs gevaarlijk dichtbij power metal.
Het is alsof de intentie van de nummers bewust beteugeld wordt om de songs zo melodieus mogelijk te houden. Een goed voorbeeld is het door oorlog samples vooraf gegane Decision Day. Na de sample volgt een krachtige, hakkende riff maar al snel gaat die kracht ten onder aan een overdaad van melodie en virtuositeit. Een track als Ekke Nekkepenn laat horen dat ze die kracht zeker wel in huis hebben. Het zou de band ten goede komen die kracht net wat meer te laten horen en sterker te verbinden met de melodieuze stukken.
Evenwel een prettig album voor fans van de eerder genoemde Anthrax en Megadeth voorzien van puik artwork.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00