Home » Steinbock – Till The Limit

Steinbock – Till The Limit

door Edwin Knip
135 views 1 minuten leestijd

Spaanse hardrock in de geest van Motorhead en Metallica.
De bandnaam klinkt Duits, maar deze band komt toch echt uit Spanje. De band bestaat uit zanger/gitarist Camilo LLadós, gitarist Marc Pérez, bassist Rafa Rodriguez en drummer Joanjo Ramirez . De band is opgericht in 2014 en bracht al Steinbock EP in 2014 uit, en Black Gold in 2015.
De band speelt snelle, stevige rock die muzikaal doet denken aan Metallica. Die link wordt sterker als je de stem van LLados hoort. De gitaar riffs zijn donker, zwaar en agressief en zorgen voor een stevig tempo in de nummers. Het acht nummers tellend debuut duurt 35 minuten. Trash en Gamble Man zijn de eerste nummers waarmee de luisteraar kennis maakt, en dat is een prettig ontmoeting. Ruig en stevig, met ruimte voor wat langere solo’s komen de nummers voorbij.
War en Beer zijn van hetzelfde kaliber, in het nummer Keep It On gaat het iets minder heftig toe. Veel te snel komen we aan het eind met Jump!, zonder twijfel het snelste nummer op het album. Dit zal live zeker hoge ogen gooien. Deze acht nummers geven de band bestaansrecht zoals dat zo mooi heet. Acht goede, stevige rocknummers die menig liefhebber ongetwijfeld zal kunnen waarderen. Dit album is zeker een luisterbeurt waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00