ST​Ö​NER – Boogie To Baja

Brant Bjork en Nick Oliveri (ex-KYUSS) zijn natuurlijk de grondleggers van het stoner genre. Samen met drummer Ryan Güt  maakten ze intussen twee volledige albums. Dit is hun eerste EP.

Na  ST​Ö​NER’s eigen theme song, ST​Ö​NER Theme – Baja Version dat wat mij betreft nooit echt lekker op gang komt volgt City Kids dat meer vaart heeft. Night Tripper vs No Brainer heeft vervolgens lekker veel groove. Ook de tweekoppige zang zorgt voor extra plezier en variatie. Het daarop volgende It Ain’t Free heeft het meeste kracht van de nummers, met name door de drumpartijen.  Boogie To Baja sluit de EP heel prettig af met een gitaargeluid dat zo dik klinkt als een vette joint. Zelfs zonder zang en met een songlengte van 10 minuten lukt het de heren hier mijn aandacht vast te houden.

Eigenlijk krijg je hier precies wat er op de verpakking staat. Klassieke stoner nummers met groove en een beetje psychedelica. Muziek die je doet denken aan lange ritten in een Cadillac door de woestijn van Californië. Niet veel meer, maar zeker niet minder.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia