Stöner – Stoners Rule

Als je een band hebt met als leden o.a. Brant Bjork (Kyuss / Fu Manchu) en Nick Oliveri (Queens Of The Stone Age) weet je dat je hier geen powermetal hoeft te verwachten. Zeker niet met een dergelijke bandnaam.
Stöner bracht eerder een live album, Live At The Mojave Desert Vol. 4. Uit. Tel daarbij op dat het album uit komt op het label Heavy Psych Sounds en deze review is bijna overbodig. Yep, Stöner brengt precies wat er staat op het etiket. Een zevental stoner / desert rock nummers.
Het gros van de nummers groovet langzaam voort zoals je zou verwachten. De opener Rad Stays Rad staat op de juiste plek van het album. De riff trekt je wel lekker binnen en heeft het hoogste Kyuss gehalte. Dat maakt het extra herkenbaar en zo catchy als een stoner nummer kan zijn.
De rest van de nummers zet de lome desert rock sound van het openingsnummer voort met soms een extra psychedelisch randje. Zo sterk als dat nummer wordt het voor mij echter verder niet. Daar klinkt het toch allemaal iets te identiek voor. Leuke afwisseling is Evel Never Dies, dat rockt het meeste en heeft de wildste vocalen.
Dit is een aardige stoner album, maar van een dergelijke supergroep had ik toch wat meer vuurwerk verwacht.
 

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires