Stream of Passion – Effenaar (Eindhoven) 28/04/2013

De kleine zaal van de Effenaar zal vandaag worden bespeeld door Nederlandse female fronted metal, de ene band wat meer gothic dan de andere. Op het voorprogramma staat Sin7sinS, afkomstig uit het westen van het land. Deze band heeft intussen haar tweede album uit wat goed ontvangen is door menig resencent. Stipt om 20:00 komt de band enthousiast het podium op en trakteert de lekker gevulde zaal op een goed optreden. Zangeres Lotus is zoals tot nu toe altijd al lekker extravagant gekleed, dit keer in een korset met daaronder een fluor roze tule rok. De band speelt vandaag een flinke set waaronder een aantal nummers die het live erg goed doen zoals Sick of You en Jenkin’s Nightmare. Het optreden is erg netjes en staat als een huis,  Er wordt deze avond ook een verjaardag gevierd, de band werd in de kleedkamer getrakteerd op cupcakes! Heel erg rock en roll! Er blijkt nog een jarige in het publiek te zijn, er wordt dan ook twee maal geapplaudiseerd. Het einde van de set is veel te snel in zicht, wat mij betreft hadden ze nog wel even door mogen spelen, live is de band een genot om te zien en te beluisteren.
De hoofdact van vanavond is Stream of Passion. Deze gothic metal band mag zich intussen best meten met de andere bekende nederlandse bands van het genre, zoals After Forever, Epica en Within Temptation. De spaanse invloeden maken deze band echter nog steeds apart, fijn is het om te horen dat ze hun eigen stijl nog steeds handhaven. De van origine mexicaanse zangeres Marcela is ook vanavond weer een genot om te horen. Andere zangeressen hebben vaak een aantal nummers nodig om warm te worden maar daar is bij haar geen sprake van. Vanaf het eerste nummer The Scarlet Mark is haar stem al genoeg om ieders aandacht te trekken. Haar uithalen zijn heerlijk zuiver, haar stem geluid is erg bijzonder. De band geeft flink gas en gaat bijna gelijk verder met het volgende nummer The Mirror. Hier gaat het met een van de gitaristen wel even mis, maar deze herstelt zich snel weer en we genieten verder van de set. Er wordt ook een nieuw nummer ten tehore gebracht getiteld Earthquake. Het nummer doet zijn naam eer aan met de heerlijke dreunende gitaar riffs. Er is ook veel ruimte in het nummer voor de stem van Marcela, de vele hoge uithalen zijn hier ook weer heerlijk om te horen. Het nummer heeft een zwaar tempo en bij vlagen aparte ritmes, wellicht dat de spaanse invloeden hier weer naar boven komen. Nu maar hopen dat een nieuwe cd en dit nummer gauw uit gaan komen.
De reden voor het feestje wordt nog eens aangehaald, Ton’s zestigste verjaardag wordt op deze manier lekker gevierd en deze wordt nogmaals gefeliciteerd vanaf het podium evenals de andere jarige (Ruud?). De set gaat verder met nummers als My Leader, Spark en Broken, totdat de cover Street Spirit (origineel van Radiohead) voorbij komt waarin Marcela er nog een schepje bovenop doet. Na maar heel even van het podium te zijn geweest komt de band terug voor de toegift, bestaande uit wel drie nummers: The Curse, de Muse cover Newborn en The Endless Night. Marcela bedankt iedereen nogmaals uitbunding, ook de lichtman en geluidstechnicus worden niet vergeten.
Al met al een lekker avondje gothic rock. Wat mij nog steeds verbaast is dat de bands niet in de grote zaal spelen. Wellicht is het een keus voor de lekkere knusse sfeer van de kleine zaal, maar misschien is de band niet zo populair als ik zou verwachten. Beiden verdienen toch echt een groter publiek. Sin7sinS door het lekkere aparte in het genre, met de lekker excentrieke Lotus op de voorgrond en wat meer rock dan gothic is dit voor velen een leuke band om te horen en te zien. Stream of Passion verdient het puur door de erg goede kwaliteit van de muziek, de band en niet allerminst de stem van Marcela, die zonder uitzondering iedere keer staat als een huis.


 
 

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024