Submit Fest vrijdag line-up compleet met Deadly Circus Fire (+ guitar giveaway), Playgrounded en Vain Louie

De crew van Submit Fest viert ter ere van hun 5e festival-verjaardag Submit Fest 2023 met een extra dag op vrijdag 19 mei, Submit Fest 2023: TGIF!, in Baroeg Rotterdam en de line-up is compleet!

Deadly Circus Fire – Giveaway

De Submit Fest vrijdag wordt afgesloten door niemand minder dan de uit Londen afkomstige progressieve metalband Deadly Circus Fire! DCF was in 2017 de headliner tijdens de allereerste editie van Submit Fest en voor de vijfde festival verjaardag brengt de organisatie de band terug naar Rotterdam! Tijdens de coronapandemie heeft de band de opvolger van het goed ontvangen tweede album ‘The Hydra’s Tailor’ geschreven en opgenomen. ‘EXTINCTION’ werd in 2022 uitgebracht, waarop ijzersterke tracks staan zoals “Bombs Away”, “White Wash” en “Medicine” en de band is klaar om nu weer op tour te gaan. De band heeft eerder al het podium gedeeld en getoerd met o.a. Skindred, Crossfaith en Bleed From Within en weten altijd een sterke show neer te zetten. 

De show op Submit Fest 2023 is nog eens extra speciaal, want het wordt de eerste show van de band sinds de pandemie én sinds de terugkeer van zanger Adam Grant bij DCF. Om dit te vieren hebben ze besloten een giveaway te doen, speciaal voor Submit Fest! Wat betekent dat als je een vrijdag- of combiticket koopt (of al gekocht hebt) voor Submit Fest 2023, je automatisch kans maakt op een custom made Vinyl gitaar! Deadly Circus Fire zal na hun show op vrijdag 19 mei de winnaar kiezen en de gitaar signeren. Je kunt de voorwaarden hier vinden.

PlaygroundedPlaygrounded is een Rotterdams-Atheense alternatieve/progressieve metalband. Paygrounded brengt alternatieve metal en moderne electronische elementen welke genre overstijgend is en al is vergeleken met artiesten als Deftones and Massive Attack, Karnivool, The Ocean and Moderat. Na hun in 2017 uitgebrachte album ‘In Time With Gravity’ met bijbehorende tour en shows met bands als Nine Inch Nails, Anathema en Riverside, volgde in 2022 ‘The Death of Death’ welke is uitgeroepen tot beste album tijdens de Rotterdamse Music Awards. Daarnaast tourde zij als support mee met The Ocean Collective en verwacht de organisatie hen op diverse festivals te zien deze zomer.

Vain LouieVain Louie  is een Nederlandse Melodic Hardcore band uit Nijmegen. Met krachtige hardcore met melodische en opzwepende riffs zorgen zij voor een dynamisch geluid. Deze vijf jeugdvrienden slepen je mee in hun show door hun passie, energie en creatieve composities. Na het uitbrengen van een aantal singles brachten zij afgelopen jaar hun eerste album ‘Time Devours Everything’ uit. Vain Louie staat tijdens hun show garant voor een muur van geluid.

De line-up van 20 mei bestaat uit Destrage (IT), Allt (SWE), The Five Hundred (UK), Frontstreet (NL) en Lake Malice (UK). Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Eerder kondigde de organisatie Cage Fight (UK) aan voor de vrijdag. Voor deze 5e editie zijn zowel combitickets als losse tickets beschikbaar en is het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor merchandise.

De crew van Submit, twee Rotterdamsen, geloven in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generatie.Submit Fest focust zich daarom op de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. 

Submit – Supporting the scene together

SUBMIT FEST 2023
Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei
Waar:
Baroeg, Rotterdam
Line-up:
Vrijdag

Deadly Circus Fire (profressive metal UK)
Playgrounded (progressive metal NL/GR)Cage Fight (Vicious Hardcore/Thrash/Crossover, UK)
Vain Louie (melodic hardcore NL)


Zaterdag

Destrage (progressieve metalcore, IT)
Allt. (progressive metalcore, SWE)
The Five Hundred (technical melodic metalcore, UK)
Frontstreet (Nu-metal)
Lake Malice (Alt. metal)
more TBA

Tickets:

Combiticket  VVK €30,- / Entree €32,50
Vrijdag VVK €14,- / Entree €15,-
Zaterdag VVK €19,- / Entree €20,-
www.baroeg.nl
Facebook: http://www.facebook.com/SubmitFest/
Website: http://www.submitfest.nl

Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live