Home » Surrender The Coast – Lost Souls

Surrender The Coast – Lost Souls

door Maurice van der Zalm
83 views 2 minuten leestijd

COVER_Surrender The CoastMet openingsnummer Aurora Skies stelt Surrender The Coast een gretigheid ten toon die kenmerkend is voor hun mix van metal, punk en hardcore. Wilde melodielijnen worden afgewisseld met sterke riffs die Lamb Of God-proof zijn. Daarnaast weet zanger Andy Connelly zich de longen uit het lijf te schreeuwen, waarbij hij netjes bijgestaan wordt door gitarist Dave Griffiths. Deze dubbelloopse aanval is overtuigend en krachtig. Dit laat zich heel goed horen in titelnummer Lost Souls. In verband met het ritmespel en de diepgang in heftigheid wil ik me zelfs wagen aan het geluid van Pantera.
Deze mix van Lamb Of God en Pantera komt ook terug in Dreamcatchers. Het is echter niet altijd uptempo wat Surrender The Coast etaleert. In Thrones ligt het tempo een stuk lager. Aan kracht wordt niet ingeboet en de gitaarpartij lijkt als een perpetuum mobile op de achtergrond mee te wiegen op het tempo. Maar ook in het uiterst meeslepende A Blissfull Ignorance ligt het accent niet op de snelheid, maar veel meer op de melodielijn en de kracht die het uitstraalt. Het korte Southpaw is een voorbode voor het op southern metal georiënteerde Wings  en het slotnummer Archetype dat voortborduurt op de stevige geluidsbasis die Lost Souls vanaf het begin kenmerkt.
Het is niet verwonderlijk dat deze band uit Leicester getekend heeft bij het Duitse Redfield Digital. De gretigheid, alles verwoestende krachtige (dubbele) zang, de pompende drumpartijen en het subtiele gitaargeluid dat als een draad door de nummers heen weeft zorgt ervoor dat je bij Lost Souls geen moment ongeïnteresseerd kan luisteren. De nummers pakken je in alle gevallen goed bij de ba….
Deze mix van metal, punk en hardcore zet Engeland op zeker weer wat steviger op de kaart.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00