Home » Suspect Hostile – The Nameless

Suspect Hostile – The Nameless

door Jordy Weustenraad
1,3K views 2 minuten leestijd

De beste albums zijn vaak niet aan één enkel genre gebonden, maar weten naadloos genres te mengen. Hetzelfde geldt voor het Gelderse Suspect Hostile, dat probleemloos Death Metal vermengd met uitstapjes naar Punk en Hardcore. Vorig jaar zag hun eerste EP het levenslicht en eerder dit jaar introduceerden ze met trots hun eerste volledige album, genaamd The Nameless.

De krachtige riffs worden begeleid door de diepe vocalen van Justin. Op gepaste momenten omarmt de zanger hogere tonen, wat het geheel een gelaagdheid geeft die nooit eentonig aanvoelt. De gitaartandem van Paul en Edgar wisselt zonder pardon snelheid af met melodie en schuwt niet om te schakelen van Hardcore naar Death Metal en terug. Zo horen we op Shellhole een aantal rechtlijnige, zware riffs, terwijl op Martial Chaos melodische uitspattingen tentoon worden gesteld. De nummers zijn gemaakt om op te headbangen en het ‘lange’ The Edgewood Arsenal is vanwege zijn snelheid en diversiteit, live een moshpitstarter. Het instrumentale intermezzo halverwege dit nummer markeert dan ook het absolute hoogtepunt van dit album. Justin laat op Reluctant Soldier zijn veelzijdigheid zien door moeiteloos tussen verschillende toonhoogtes te schakelen, terwijl de bulderende bas van Ivan overal doorheen snijdt. Voor mij persoonlijk het favoriete nummer van deze plaat.

Suspect Hostile houdt het kort en bondig op The Nameless, maar voorkomt daarmee overbodige vulling van het album. De heren uit Gelderland timmeren hard aan de weg en worden dan ook vaak uitgenodigd om te komen spelen. Dit gezelschap levert geen verkeerde release af; Nederland blijft zichzelf profileren als een actief metalland, mede dankzij bands zoals Suspect Hostile.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00