Home » Swain – The Long Dark Blue

Swain – The Long Dark Blue

door Edwin Knip
121 views 2 minuten leestijd

swain-frontNederlandse grunge, afkomstig uit Duitsland.
Uit de as van de hardcore punkband This Routine Is Hell herrijst de formatie Swain. In het jaar 2015 kiest de nieuwgevormde band voor een vrijwillig ballingschap in Duitsland. De band bestaat uit zanger Nuam Cohen, Booy Tillekens op gitaar en drummer Boris Brouwer. Het album The Long Dark Blue is ondertussen al weer het derde album van de band. Het album is stevig maar heeft toch ook zijn onverwachte momentjes. Zoals in het openingsnummer Hold My Head dat zonder enige vorm van intro uit de speakers buldert, maar dan afgesloten wordt met subtiel piano spel. Eén van de twee singles die het album aan moesten kondigen, is het korte Punk Rock Messed You Up Kid dat krap twee minuten duurt. Een repeterende gitaarlijn en een agressief refrein vormen de basis van dit nummer.
Never Clean My Room is een rustig, ingetogen nummer. Slome drums en dito gitaarlijnen, en een geweldige tekst. De tekst is helder, ik ruim mijn kamer nooit op, ik verhuis gewoon als ik er zat van ben. In enkele nummers wordt een agressieve zangstijl gecombineerd met vlot lopende koortjes, en dat zorgt er voor dat elk nummer weer net iets anders klinkt dan je zou verwachten. It’s A Strange Way Down tenslotte verdient nog een extra noot. Een rustige melodie en bijna gesproken tekst wordt sporadisch onderbroken door een stevige uithaal. Een erg mooi nummer.
Het hele album duurt slechts 33 minuten, en dat had toch echt wel het dubbele mogen zijn. Nummers van dit kaliber vervelen nooit. Aan de andere kant zorg je er wel voor dat de verwachtingen hoog blijven voor het volgende album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00