Home » Sweet & Lynch – Only To Rise

Sweet & Lynch – Only To Rise

door Edwin Knip
128 views 2 minuten leestijd

SWEET LYNCH Digi coverZanger/gitarist Michael Sweet (ex-Stryper) en gitarist George Lynch (Lynch Mob, Ex-Dokken) hebben een nieuwe band geformeerd om dit album te verwezenlijken.
Samen met bassist James Lomenzo (Ex-Megadeth, Ex-jWhite Lion) en drummer Brian Tichy (Ex-Whitesnake) werd er gestalte gegeven aan idee, ontsproten aan het brein van Serafino Perugino, directeur van Frontiers Records.  Geïnspireerd door nummers van Journey, Bad Company, Dokken, Van Halen en Stryper laat de cd een mengeling horen van classic rock uit de jaren 70 en 80. Al hoewel de band nooit samen in de studio is geweest, klinkt de cd ;niet zo. Het geheel is een strakke bundeling van melodieuze rocksongs en ballads, geschreven door Sweet en Lynch.  Het album begint met The Wish, een nummer met een lekker pompend ritme, en een sterk refrein. Like A Dying Rose doet het iets rustiger aan, gevolgd door Love Stays. Me Without You is een ballad, mooi en ingetogen gezongen.  Recover heeft dan weer een lekkere uptempo gitaarriff en brengt de vaart weer terug in het album.  September begint met een intro dat toch wel heel erg lijkt op Running Free van Iron Maiden, maar na de intro wordt het een eigen nummer, terugblikkend op 9/11. Het album wordt afgesloten door Only To Rise, een typisch jaren tachtig rock nummer.
De heren hebben met dit album een sterk, gedegen album neergezet, krachtig en melodieus. Nu het album af is, wordt er gekeken of er getoerd kan gaan worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00