Home » Sygo Cries – In Outside Places

Sygo Cries – In Outside Places

door Filip van der Linden
368 views 1 minuten leestijd

De Belgische postpunkband Sygo Cries speelde vorige maand zijn releaseshow in de B52 in Eernegem  (https://www.rockportaal.nl/sygo-cries-dead-astropilots-b52-eernegem-belgie-21-05-2022/) en het was niet meteen duidelijk of ze toen de ‘oude’ vinyl-EP Talking About Walls in de spotlight wilden zetten dan wel hun nieuwe EP In Outside Places (in beperkte oplage op CD).

Sygo Cries is vandaag niet langer een duo zoals in de jaren ’90 maar een band en op deze nieuwe EP krijgen we nog meer een bandgevoel in de sound dan op de vorige. In Outside Places omvat slechts drie tracks, maar liever zo dan met een paar overbodige vullers. Out Of This (World) is een pittige, up-tempo new wavetrack met een heel herkenbaar en meezingbaar refrein bij een voor het genre eerder klassieke songopbouw.

Avez Vous (Déjà) is eerder traag en heeft gastvocalen van Sandra van de Noord-Franse synthwaveband Lillidollrage. Dit klinkt anders dan we inmiddels van deze 2.0-versie van Sygo Cries gewoon zijn, maar alles aan deze track klopt als een bus.

Als bonus krijgen we de Blended Mix van Surrender, een track die live bijzonder goed werkt en die hier een meer elektronische remix krijgt dan op de eerste Bandcamp-versie (als bonus bij Talking About Walls).

Voor Sygo Cries lijkt de trein nu helemaal vertrokken. Laat dat full album maar komen.

https://sygocries.bandcamp.com/album/in-outside-places

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00