Home » Sylosis – A Sign Of Things To Come

Sylosis – A Sign Of Things To Come

door Jochem van der Steen
732 views 2 minuten leestijd

Sylosis werd geformeerd in 2000 en heeft reeds vijf studioalbums op zijn naam staan. Toch denk ik dat dit zesde album de grote doorbraak gaat worden. Die albumtitel A Sign Of Things To Come is goed gekozen. Waar vocalist/gitarist Josh Middleton de afgelopen jaren ook aandacht moest besteden aan zijn andere job als gitarist bij de populaire metalcore band Architects kan hij  nu weer de focus leggen op Sylosis. Het resultaat is indrukwekkend.

Vanaf de eerste riff en schreeuw trekt dit album je naar binnen met opener Deadwood. Hard maar melodieus. En als dan die tekst ‘’facedown in the dirt again’’ klinkt moet je wel aan boord zijn. Staccato riffs worden afgewisseld met vingervlugge solo’s. Een klepperende drum, een bas die naadloos lijkt vergroeid met de gitaar en zo een krachtig geheel vormen… Het klinkt allemaal enorm gestroomlijnd.

Het wordt alleen nog maar beter met de  groovy riff in het begin van A SIgn Of Things To Come, dat warme Corey Taylor achtige stemgeluid dat overgaat in een Randy Blythe (Lamb Of God) blaf… Perfectie.

Sommige songs zijn wat heavier, zoals Descent en het explosieve A Godless Throne. Op andere nummers zoals het rustigere Absent en Thorns laat Josh horen hoe zalvend zijn clean vocals kunnen klinken voor de rauwheid in zijn stem ook weer etaleert.

Over de hele linie wordt knap gespeeld met groove, melodie en gewoon metalcore gebeuk. Er zijn meezingbare hooks, mosh delen en ideale headbang passages. Die veelzijdigheid maakt dit een plaat voor elke metalhead. Het wordt nooit te hard voor de liefhebbers van het wat toegankelijkere werk, en nooit zo zacht dat fans van extremere metal naar Nickelback zullen refereren.

Ze hebben er jaren over gedaan, maar ik denk oprecht dat deze band nu de eerste stappen richting headliner status heeft gezet. Album Of The Year materiaal!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00