Home » Symphony X naar 013 Tilburg

Symphony X naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
166 views 1 minuten leestijd

Symphony X is een constante factor in de wereld van de progressieve rock & metal. Sinds de oprichting in 1994 groeit de aanhang, bewondering en respect voor dit machtige rockinstituut. Niet in de laatste plaats door een negental lovend ontvangen albums waarvan ‘Underworld’ de meest recente is: een toonbeeld van creativiteit, agressie, bombast maar vooral ook melodie. Het album is losjes geïnspireerd door het werk van Dante Alighiery.
De groep onder leiding van gitarist Michael Romeo maakte in de beginjaren elk jaar zowat een nieuwe plaat, maar daar zijn ze vanaf gestapt. Sinds ‘The Odyssey’ namen de Amerikanen nooit korter dan 4 jaar de tijd voordat er nieuw werk kwam. Het is een reactie van de groep tegenover een consumptiemaatschappij waar alles steeds sneller moet en de aandachtspanne van de luisteraar nog maar één nummer lang is. Nee, Symphony X maakt “album rock” zoals ze zelf zeggen. Doordachte prog, technisch hoogstaand, met een vernuftige opbouw van begin tot eind. Kortom, een band voor de échte muziekliefhebber!
Dat prog en powermetal niet alleen besteed is aan Europa en Amerika, bewijst het Tunesische Myrath. Vanzelfsprekend zijn er dan ook Arabische invloeden te vinden in hun sound. Het Franse Melted Space is wat donkerder en doomier dan de andere twee bands. Maar dat ze op het gerespecteerde Seasons Of Mist label zitten, laat zien dat ook deze band van wanten weet!
Wanneer: zondag 20 maart
19:00 uur: deuren open
19:30 uur: Melted Space
20:15 uur: Myrath
21:15 uur: Symphony X
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00