Home » Ten Times A Million – Born Tomorrow

Ten Times A Million – Born Tomorrow

door Eric van den Bosch
195 views 2 minuten leestijd

Ten Times A Million - Born Tomorrow coverIk moest even nazoeken wanneer ik de promo van de EP Born Tomorrow zo’n beetje voor het eerst in handen had. De promo kwam in november vorig jaar(!) bij Rockportaal binnen, zo ontdekte ik. De release werd op enig moment on hold gezet en lange tijd kwam er geen nieuwe datum.
Het eerste uitstel was vermoedelijk omdat ze geprogrammeerd werden voor Pinkpop. Helaas, dat ging niet door en de release toen ook niet. De plek op Pinkpop is er nog steeds, maar pas volgend jaar. Nu er voorzichtig weer opgetreden kan worden is hun tweede EP Born Tomorrow toch verschenen.
Ten Times A Million is een Duits-Nederlandse band. Ten Times A Million is een Duits-Nederlandse band. Ik weet niet of het bewust is, maar je moet op de site en aanverwanten flink zoeken voor de namen en dan nog zie je alleen “Sem – Bass, Mart – Drums, Alex – Guitar, Peter – Guitar, Martin – Vocals.” Terwijl blijkens de hoes de Nederlandse ritmesectie toch bestaat uit Sem Christoffel en Mart Nijen Es. Inderdaad, de ritmesectie van Vandenberg’s Moonkings. Samen met producer Julian Emery (McFly, Nothing But Thieves) en twee van diens vaste schrijfpartners, Jim Irwin en Dom Craik (gitarist van Nothing But Thieves), hebben ze een viertal songs geschreven.
Opener Make It Stop vind ik de leukste van de vier. Een lekker energieke Queens Of The Stone Age/Foo Fighters-achtige rocker. Ballad Bye doet ook wel aan QOTSA denken, maar krijgt er in de productie een vet en vrij overheersend electronisch sausje overheen. De titelsong heeft hetzelfde en krijgt in de ritmiek iets wat mij vooral doet denken aan TV On The Radio en Coldplay. Afsluiter Good Times combineert dat elektronische sausje met een paar lekker rockende gedeeltes en zang die enigszins verrassend vrij funky is.
De songs zijn allemaal erg strak uitgevoerd en de vijf heren weten het met overtuiging te brengen. Al met al is Born Tomorrow een vermakelijke EP van wat ongetwijfeld een prima liveact zal zijn. Tegelijkertijd klinkt het mij in de oren alsof het materiaal wel heel nadrukkelijk is geschreven om radiohits op te leveren. Dat is misschien niet heel verrassend met deze producer. Misschien is dat ook wel waar deze band het op gooit: proberen direct commercieel door te breken om de allerkleinste zaaltjes te ontlopen. Want no way dat je dit geluid in die zaaltjes kunt neerzetten…

Ten Times A Million website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00