Home » Terzij De Horde – Self

Terzij De Horde – Self

door erik@rockportaal.nl
169 views 2 minuten leestijd

Het uit Utrecht afkomstige Terzij De Horde heeft nu eindelijk een volledig album uit. En dat mag wat mij betreft gevierd worden. De (post) black metal welke op Self gepresenteerd wordt is van pure klasse en verdiend dan ook wat mij betreft een plaats op deze site.
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Self is een erg modern klinkende en zeer strak gespeelde plaat. Met modern doel ik op het feit dat niet enkel traditionele black metal furore maakt op deze plaat maar er ook andere invloeden zoals post-rock, sludge en hardcore invloeden te bespeuren zijn.  En dat maakt de lang uitgesponnen nummers van Terzij De Horde spannend. Al zal de hardcore-achtige strot van Joost Vervoort misschien voor sommige black metal puristen even wat wennen zijn..
Het album start erg sterk met openingstrack Absence. Een lekker agressieve track waarbij niet wordt vergeten genoeg melodie te doseren. Bij opvolger en persoonlijke favoriet A Marriage Of Flesh And Air zijn het vooral de geweldige gitaarriffs en krachtig drumwerk welke de show stelen.
Daarna wordt er met Averoas een wat rustiger en erg sfeervol nummer geboden. Hierdoor komt Contre le Monde, Contre la Vie dan weer als een krachtig monster over waarbij het sludge karakter van de band naar boven komt drijven. Het meer dan tien minuten durende  Geryon en net iets kortere Sacrifice zijn lang uitgesponnen en intense tracks en sluiten dit ruim vijftig minuten durende epos meer dan waardig af.
Productioneel is Self prima in orde en weet de heldere sound, de eigen smoel van Terzij De Horde en het strakke spel goed weer te geven. Nederland heeft er weer een boeiend en intens muzikaal werkstuk bij gekregen. Wat mij betreft gewoon verplicht voer voor alle liefhebbers van moderne black metal. Aanschaffen deze plaat is dus geboden….
Tracklist:

  1. Absence
  2. A Marriage of Flesh and Air
  3. Averoas
  4. Contre le Monde, Contre la Vie
  5. Geryon – See Extinguished the Sight of Everything but the Monster
  6. Sacrifice – A Final Paroxysm

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00