The Amity Affliction – Effenaar (Eindhoven) 30/09/2018

Een avondje lekker rocken met maarliefst 4 energieke bands die elk voor zich zorgden voor spectaculaire mosh pits. Een goede omschrijving van het concert van The Amity affliction in de Effenaar op 30 september, met als support acts Endless Heights, Dreamstate en The Plot In You.
De avond wordt afgetrapt door de band Dreamstate uit South Wales. De band bestaat uit frontvrouw CJ, gitarist Aled Rhys Evans, Bassist Danny Rayer, Drummer Jamie Lee en gitarist en zanger Rhys Wilcox. De band is opgericht in eind 2014. In 2015 kwam hun eerste EP Consequences uit. De rauwe, maar toch melodische stem van CJ maakt de emotionele en indringende teksten van de nummers nog sterker, hierdoor is het voor deze band geen enkel probleem om het publiek mee te nemen in hun muziek. Een goede opwarmer dus!
Endless heights is een melodische hardcore band uit Sydney. De band bestaat uit zanger Joel Martorana, bassist Matt Jones, gitarist en zanger Jiem Sow, drummer Julian Diaz en gitarist Christian Hrdina. De band stond eerst bekend als Your Ghost Is A Gift, maar veranderde hun naam in 2009 naar Endless Heights. In juni 2010 kwam hun eerste EP Prologue uit. De energieke sfeer die gezet is door Dreamstate wordt moeiteloos doorgezet door de mannen van Endless Heights. De vocals van Joel en Jiem klinken super tof bij elkaar en het enthousiasme druipt ervan af.
De Amerikaanse band The Plot In You is opgericht in 2010 in Ohio. Origineel was deze band een side project van voormalig lid van Before Their Eyes, Landon Tewers. De band bestaat uit gitarist Josh Childress, bassist Ethan Yoder, drummer Mathis Arnell en uiteraard zanger Landon Tewers. Ook deze band produceert diepgaande nummers met brute emotie en enige agressie. De gezichtsuitdrukkingen van zanger Tewers zeggen precies hoeveel zijn nummers voor hem betekenen. Alle bandleden gaan helemaal los en krijgen hiermee het publiek ook gemakkelijk mee.
Headliner van de avond, The Amity Affliciton, is een metalcore band uit Queensland, die gevormd is in 2003. De band bestaat momenteel uit zanger Joel Birch, keyboardspeler en bassist Ahren Stringer en gitarist Dan Brown. Ze starten hun performance meteen ijzersterk en spelen als tweede nummer meteen publieksfavoriet Don´t Lean On Me, waarbij de menigte moshend en springend ‘let the ocean take’ me mee schreeuwt. De afwisseling van de clean vocals van Ahren Stringer en de unclean vocals van Joel Birch wordt perfect toegepast en zorgt voor versterkte emotie in hun nummers. Tussen de moshpits en circle pits door wordt af en toe een enkele seconde stilgestaan om de rauwe emotie op het gezicht van Joel Birch te zien bij nummers als All Fucked Up en I Bring The Weather With Me. Een geweldige mix van gevoelens, agressie en passie, dat is een goede omschrijving van de performance die de jongens van The Amity Affliction neerzetten. Een echte aanrader voor de metalfan die ook houdt van nummers met veel inhoud en betekenis.

Related posts

The Exploited + Harsh Realms – Grenswerk (Venlo) 19/04/2024

Manu Chao – ‘t Bau-Huis (Sint-Niklaas, België) 16/04/24

Lordi + All For Metal – P60 (Amstelveen) 16/04/2024