Home » The Amorettes – Born To Break

The Amorettes – Born To Break

door Edwin Knip
99 views 2 minuten leestijd

Solide recht toe recht aan hardrock zonder franjes, afkomstig uit Schotland.
Schotland heeft meer dan Loch Ness, single malt whisky en Nazareth. Met het doel de wereld te veroveren, show na show, denderen de drie dames door. De band wordt in 2008 opgericht door zangeres Gill Montgomery en bassiste Heather McKay. Na wat personele wisselingen komt zus Hannah McKay achter het drumstel. In 2009 komt de eerste toer, uiteraard door Schotland. In 2010 komt het debuut album en in 2011 wordt de groep uitgeroepen tot beste band van Schotland.
Het nieuwe album opent sterk met Can You Feel The Fire, het nummer wordt ook vol vuur gespeeld. Het titelnummer Born To Break begint met een lange, stevige gitaar riff. De riff blijft overheersen gedurende het hele nummer. Everything I Learned I Learned From Rock And Roll is duidelijk, je hebt een hekel aan school en leraren en dan blijkt dat je alles kunt leren van je idolen, zoals bijvoorbeeld The Beatles en The Rolling Stones. Praktijklessen in tegenstelling tot theorielessen zeg maar. Lekker strak gespeelde nummers, ruig gitaarwerk en solide drum- en baspartijen markeren de nummers.
De stem van Montgomery roept af en toe herinneringen op aan die van Pat Benatar in haar stevige nummers van jaren geleden. Twaalf nummers lang weet de band de aandacht goed vast te houden. In drie kwartier tijd komt een mooie selectie sterke rock nummers voorbij. Luister maar eens naar die mooie intro van You Still Got Rock And Roll of die solide drumpartij aan het begin van Hell Or High Water. Vol gas dendert deze Schotse hardrocktrein door het muzikale landschap om uiteindelijk bij het laatste nummer, I Want It Bad een beetje gas terug te nemen.
Live oogstte de band al veel positieve recensies, en als het niveau net zo hoog ligt als op dit album, is het absoluut een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00