Home » Shadygrove – In The Heart Of Scarlet Wood

Shadygrove – In The Heart Of Scarlet Wood

door Edwin Knip
130 views 2 minuten leestijd

Keltische folkpop met middeleeuwse invloeden voert je weg op een reis naar een mythische wereld.
Het debuutalbum van deze band, waarin ook leden van Elvenking, Evenoire en Sound Storm plaats hebben gevonden. De band bestaat maar liefst uit zes muzikanten, zangeres/fluitiste Lisy Stefanoni, gitarist Matteo Comar, bassist Davide Papa, drummer Simone Morettin, toetseniste Elena Crolle en violist Fabio Polo. De Italiaanse band probeert in haar nummers een ultieme combinatie van Keltische en Middeleeuwse muziek, in combinatie met de lokale muziek uit de regio.
Aan inspiratie heeft de band geen gebrek, zangeres Stefanoni weet duidelijk te maken dat de bandleden liefhebber zijn van de diverse stijlen folk die er zijn. Er wordt veel geluisterd naar onder andere In Extremo, Ayreon en The Gentle Storm. Ze vervolgt door te zeggen dat liefhebbers van folk metal ook dit album zullen waarderen.
Scarlet Wood is het openingsnummer, en het klinkt direct vertrouwd. Klassieke folk elementen combineren met de hoge stem van Stefanoni en zorgen voor een mooi pakkend nummer. The Port Of Lisbon heeft een nadrukkelijke rol voor de vioolpartij en er zijn mooie stemmige koortjes. Het hierop volgende Eve Of Love is een rustige ballad.
De negen nummers houden de luisteraar voor ruim drie kwartier geboeid vast. Viool en toetsen wisselen elkaar af terwijl Stefanoni zonder enige moeite haar vocalen er door heen weet te mengen. Na Northern Lights en Let The Candle Burn komen we al weer veel te snel bij de afsluiter Queen Of Amber. De negen nummers lijken voorbij te vliegen. Al met al is het niet vernieuwend wat de band brengt, maar wat er hier te horen is, is het beluisteren absoluut waar. Liefhebbers van dit genre zullen geen spijt hebben als ze dit album aan de collectie toevoegen. Negen oorstrelende composities in een perfect uitvoering, en dat is altijd fijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00