Home » The Rocket Dolls – DeadHead

The Rocket Dolls – DeadHead

door Edwin Knip
160 views 2 minuten leestijd

Heavy rock afkomstig uit Brighton, Engeland.
None Of This Is Right is de single die de drie muzikanten hebben gekozen om de album release voor te gaan. Stevige, snoeiharde rock zonder enige terughoudendheid. De band gaat er vol in, zonder opsmuk knalt het eerste nummer van het debuutalbum de luisterruimte in. Stevig drumwerk, solide baswerk en ruige gitaar riffs vullen de volledige ruimte op. Zonder zichzelf te overschreeuwen weet zanger/gitarist Nikki Smash zich staande te houden tussen al dit melodieuze geweld. Het nummer gaat over een schijnbaar uitzichtloze situatie waarin Smash zich eerder bevond, herstellend van een ziekte en verslaafd aan pijnstillers. Je weet wat er gaande is en dan is er het vechten om te stoppen, om van de verslaving af te komen.
Het album is erg persoonlijk geworden, met donkere rock. Teksten zijn uit het leven gegrepen, zoals She’s Starting Something Now dat duidelijk maakt dat wraak zoet kan zijn. Het titelnummer Deadhead gaat over de strijd tegen depressies en de strijd tegen drugs- en medicijnverslaving. Het zijn allemaal geen opgewekte onderwerpen en de muziek is dan ook rauw en agressief. De nummers stralen een boosheid uit, het is allemaal niet eerlijk!
Drowning is het meest sombere nummer op het album. Ook dit gaat over het vechten tegen depressies en verslavingen en komt heel erg dicht bij zelfmoordplannen. The Desperate is geschreven tijdens de grote verkiezingsrondes in Engeland en ondanks dat Smash politiek en muziek los van elkaar wil zien, gaat dit nummer toch over beslissingen die toen genomen zijn. Het zijn behoorlijk belangrijke tijden en jammer genoeg realiseert niet iedereen zich dat.
Na alle opzwepende nummers komt het ietwat slepende, donkere Trigger uiteindelijk als laatste in de rij tevoorschijn. Na een traag begin wordt het tempo gestaag opgevoerd en sluit het album in stijl af. Sterke teksten en dito muzikale composities, en als de band de energie die van dit album afspat, live ook kan laten zien, gaat het dak er af. Voorlopig zijn er alleen nog maar speeldata in het Verenigd Koninkrijk vrijgegeven, maar de oversteek naar het vaste land zal ongetwijfeld komen na de release van dit uitstekende album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00