The Answer – Band On The Wall (Manchester) 03/03/2017

The Answer heeft geen leuke tijd achter de rug. Financiële problemen en ook op het persoonlijke vlak hebben de rockers uit Noord-Ierland het niet makkelijk gehad, Gelukkig hebben de heren zich herpakt en brachten ze vorig jaar hun album Solas uit. Bij het verschijnen van een nieuwe release is het altijd spannend! Hoe reageert het publiek op de nummers? Ook Rockportaal is nieuwsgierig en meldt zich bij Band On The Wall, een concertpodium in Manchester.
Om de concertzaal heerlijk op te warmen zijn de heren van Black Cat Bones uit Liverpool uitgenodigd. Een band zoals deze blijkt de ideale opwarmer voor The Answer. Black Cat Bones speelt onvervalste classic rock met af en toe een bluestintje. Bij een classic rockband hoort een sterke frontman en dat is aan Jonnie Hodson wel besteed. De zanger weet het publiek al snel voor zich te winnen,. Dit kan ook aan zijn looks liggen, want door zijn stageperformance lijkt het verdomd veel op een jonge Axl Rose, Bewegingen zijn identiek, maar de muziek is anders. Black Cat Bones is enorm enthousiast om met The Answer op tour te zijn en trots vertellen ze dat ze binnenkort weer in Manchester te zien zijn. Naast het rocken hebben ze ook de blues hoog in het vaandel staan. Muddy Waters is hun persoonlijke favoriet, de songtitel Black Cat Bone hoefde enkel in het meervoud te worden gespeld om een bandnaam te kunnen bedenken. Band On The Wall is heerlijk opgewarmd.
Als The Answer zich in Manchester komt melden barst het gejuich meteen los. De band is immer populair en begint hun optreden met de gelijknamige albumtitel Solas. Op dit album nemen de Noord-Ieren het gas ietsjes terug is het niet de kant en klare rock ’n roll meer die we van ze gewend zijn. Het optreden vandaag in Band On The Wall maakt deel uit van de Solas Spring Tour en bevat dan ook veel nummers van dit nieuwe album. Het is voor sommigen even wennen, maar al snel komt men er achter dat het nieuwe materiaal zidh prima mengt met hetgeen men al kent. Zanger Cormac oogt toch wat zenuwachtig en vraagt halverwege de set af of de nieuwe liedjes wel in de smaak vallen. Aan het gejoel is wel op te maken dat The Answer zich daar geen zorgen over hoeft te maken.
Niet iedereen zal de nummers van Solas van A tot Z kennen, maar klassieker Under The Sky wordt van voor- tot achteraan meegebruld. De zaal gaat helemaal los en ook de band lijkt er van te genieten. Muzikanten uit Noord-Ierland hebben blues en folk hoog in het vaandel staan. Ook The Answer is hier geen uitzondering op en de nieuwe single In This Land staat dan ook in schril contrast met de jaren ’70 rock die de band eerder al eens speelde. Het is tijd voor folk, voor mandolines en de bouzouki, Deze nieuwe single is dan ook heel wat rustiger en het publiek luistert aandachtig naar het nummer wat rond St. Patricks Day zal worden uitgebracht.
The Answer lijkt op deze tour bezig om zichzelf weer te hervinden en schuwt het dan ook niet om te vragen wat het publiek er van vindt. Men wil bevestiging, men wil antwoorden en krijgt deze volmondig. Het oude materiaal is niet vergeten en als de band aan het einde van de normale set Come Follow Me inzet is het wederom raak. De gitaren, de zang en de drums maken samen die sound die The Answer zo geweldig maakt., De identiteitscrisis lijkt dan ook overbodig. Zo ook in het toegift waarin de band nogmaals drie nummers ten gehore brengt. Na afloop wordt het publiek uitgebreid bedankt en krijgt elke fan nog de mogelijkheid om met zanger Cormac een praatje te maken. Cormac kijkt tevreden terug op de show en dat kan Rockportaal alleen maar beamen!
 

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024