Home » The Ax Effect – Made For This

The Ax Effect – Made For This

door Jochem van der Steen
268 views 2 minuten leestijd

Zagen we al metal bands met dwergen, piraten, weerwolven en ondoden… We kunnen nu houthakkers toevoegen aan dit rijtje. Serieus! Het concept van deze band, die onder meer te zien was op het offroad gedeelte van Roadburn 2024, is dat het allemaal over dit stoere beroep gaat. Dat blijkt niet uit de lucht gegrepen, de zanger/drummer, die live staand achter zijn drum speelt, is professioneel boomspecialist! Geinig, maar is het muzikaal interessant? Welnu…

Het album opent met het geluid van een kettingzaag op The Saw Is The Law, waardoor ik gelijk Jackyl’s The Lumberjack moet denken. Het klassieke voorbeeld van kettingzaag in combinatie met gitaar. Deze gimmick blijft overigens de rest van de nummers achter in de blokhut. Het enige kettingzaaggeluid wat we daarna horen zijn die van ronkende gitaren. De nummers zijn erg divers van geluid. Zo doet  Artifical Stupidity me een beetje denken aan de horror thrash van Ghoul. Het opzwepende, rock ‘n’ roll Get Wasted heeft dan weer dat kroegengevecht gevoel van zuipen en knokken in een Roadhouse omgeving met een bluesy onderlaagje. Made For This is een ode aan de hardrock en heeft sterke AC/DC vibes. Courtesy of Cancel Culture is een onvervalste punkrock song. Let Her Go lijkt wat Misfits invloeden te hebben in de zang.

Een leuk album dat ook zonder gimmick overeind blijft staan door de prettig combinatie van hardrock, punk en thrash metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00