The Cadillac Three – Sugarfactory (Amsterdam)20-11-2016

Het is een drukke bedoening op deze winderige zondag in de hoofdstad rondom de Melkweg en de Sugarfactory. Voor beide zalen staan lange rijen waarbij het regelmatig voorkomt dat bezoekers zich pas op het laatste moment realiseren dat ze in de verkeerde rij staan. Het mag de pret echter niet drukken. Iedereen is goed gemutst en heeft zin in een onvervalst portie Southern rock van The Cadillac Three.
Alvorens het trio het podium betreedt is het de beurt aan Tyler Bryant & the Shakedown om het publiek op te warmen. En dat lukt deze uitstekende bluesrock formatie prima. Onder aanvoering van zanger/gitarist Tyler Bryant krijgen we een prima optreden te zien waarbij vooral drummer Caleb Crosby en Bryant zelf opvallen. Crosby vanwege zijn energieke spel en persoonlijkheid en Bryant door zijn geweldige gitaarwerk en charisma. Bryant lijkt zo uit de cast van films als Rock of Ages en Rock Star afkomstig te zijn. Slechts 25 jaar en nu al zo goed. Een superster in wording. Verder staat de groep als een huis waarin we ook gitarist Graham Whitford (zoon van Aerosmith gitarist Brad Whitford) terugvinden. De groep heeft o.a. als support act gefungeerd tijdens Ac/Dc’s Rock or bust tour maar gaat er ook in kleine zalen als deze volledig voor. Een overtuigend optreden dat terecht wordt gewaardeerd door de inmiddels volgelopen zaal.
Toch is iedereen maar voor één band gekomen deze avond. The Cadillac Three heeft een fanatieke aanhang die ieder nummer woord voor woord meezingt. Bovendien ziet een deel van die aanhang er exact zo uit als de drie heren op het podium. Iets wat zanger/gitarist Jaren Johnston terecht opmerkt. De sfeer is dan ook geweldig met Johnston als goedlachse blikvanger. Hij staat het hele optreden met een brede grijns op zijn gezicht en het is duidelijk dat hij overdag genoten heeft van de Amsterdamse geneugten. Het publiek eet uit zijn hand. Hij heeft een onweerstaanbare uitstraling en zijn gitaarspel is simpel maar effectief en smaakvol.
Die onweerstaanbare uitstraling geldt overigens ook voor drummer Neil Mason en lap-steel gitarist Kelby Ray. De echtheid straalt er vanaf. Drie Southern rockers uit Nashville, Tennessee die trots zijn op hun afkomst. En trots zijn ze ook op het onlangs verschenen album Bury me in my boots waarvan de meeste nummers gespeeld worden zoals o.a. Soundtrack to a six pack, White lightning, Peace love & dixie en het titelnummer. Ook ouder werk komt aan bod via Down to the river en Tennessee mojo. In de toegift zien we ook Tyler Bryant & the Shakedown weer terug voor een stevige uitvoering van de Tom Petty klassieker Honey bee. Hoogtepunt is een dampende uitvoering van The South die de hele zaal in extase brengt. Misschien wel het beste nummer van The Cadillac Three. Een zeldzame avond waarop alles klopt. Klasse.
 

Related posts

Poseydon mag voor België naar Wacken – De Volkskring (Kruisem, België) 25/05/2024

King Gizzard & The Lizard Wizard – AFAS Live (Amsterdam) 23/05/2024

Engel of Deathfest 3 – De Groene Engel (Oss) 18/04/2024