Home » The Cleopatras – Bikini Grill

The Cleopatras – Bikini Grill

door Filip van der Linden
1,5K views 2 minuten leestijd

The Cleopatras is een volledig vrouwelijke punky garagerockband uit Toscane. De Italiaanse dames hebben nog goede herinneringen aan de riot grrrl-beweging van de jaren ’90 van vorige eeuw. Albumtitel Bikini Grill is dan een vette knipoog naar de riot grrrl-band Bikini Kill.

Bikini Grill is een leuk album dat muzikaal wat doet denken aan Unwanted Tattoo, Shonen Knife en The Donna’s. Ze weten hun covers te kiezen, deze Italiaanse dames. Eerder deden ze al een knappe versie van Amoureux Solitaires, de eighties pophit van de Belgische Lio, Can Your Pussy Do The Dog? van The Cramps, Real Wild Child van Iggy Pop en Walk Like An Egyptian van the Bangles. Op dit album krijgen we liefst drie covers: You’re Standing On My Neck van de Amerikaanse ook al all female-band Splendora, Maldito van de Mexicaanse artieste Jessy Bulbo en Kiss Kiss Kiss van Yoko Ono. Het origineel van Yoko Ono heeft ons nooit zo blij gemaakt als deze guitige versie met ronkende, scheurende gitaren. Het was een goede zet om dit nummer tot single van het album te bombarderen, want geen enkele andere track op Bikini Grill heeft zoveel catchyness als Kiss Kiss Kiss. In de video is er een speciale rol als John Lennon voor Dome la Muerte, een – toch in Italië – legendarische gitarist uit de punk/hardcore-scene.

Andere aangename nummers op Bikini Grill zijn nog We Don’t Play Like Men, Mal Di Testa (te vertalen als hoofdpijn) en het muzikaal een beetje atypische I’m Fit Like Mick Jagger.

The Cleopatras zijn overigens een prima liveband die overal in Europa op festivalpodia gevraagd worden. Op maandag 1 mei staan ze als opener op Roots & Roses in Lessines. Op dat heel gezellige Belgische festival kan je voorts gaan kijken en luisteren naar The Datsuns, Chuck Prophet, The Glücks, Graveyard en Kadavar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00