Home » The Damned Few – Someday

The Damned Few – Someday

door Edwin Knip
633 views 2 minuten leestijd

De nieuwe single van The Damned Few moet ons warm maken voor het debuutalbum van deze band. Vanaf de eerste nummers die ik hoorde van de band ben ik onder de indruk van de vocalen van frontvrouw Dion Legebeke.

Someday is van haar hand, geschreven in tien minuten tijd. Het leven is niet altijd zonneschijn en regenbogen, soms is het donker, kut, koud en leeg zoals ze zelf zegt. Maar als we vaak genoeg doen alsof het allemaal wel goed komt, komt het misschien ook wel goed allemaal.

Het nummer begint rustig, we horen de gemoedstoestand van de zangeres, donker en leeg. Maar plots explodeert het nummer en trekt Legebeke haar strot open, wat een stem! Een vergelijking met de powervocalen van Anouk mag wat mij betreft gerust gemaakt worden. Het is een sterk nummer waarin gitarist Michiel Jansen zich ook nog even mag uitleven met een lekkere lange gitaarsolo.

Na de vorige single Till Death Do Us Part is dit de tweede opwarmer van het album dat wat mij betreft niet snel genoeg kan komen. De komende weken kan de liefhebber de oneindige energie van deze band live meemaken. De band speelt 28-10 in Iduna, Drachten, 4-11 in Herberg Music hall in Ommen, 9-11 in Hedon, Zwolle en op 10-11 in De Cactus, Hengelo. Ga dat zien, ga dat meemaken!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00