The Dead Daisies – Radiance

Supergoup The Dead Daisies werd in 2012 opgericht. In 2019 werd Glenn Hughes deel van de line-up en brachten ze in 2021 mijn persoonlijke favoriet van de band uit (The Holy Ground). Ongeveer een jaar later verwennen ze ons met nog een nieuw studio album. “Radiance” is alweer het zesde album van de band.

Album opener “Face Your Fear” heeft me echter niet meteen overtuigd. Het is een prima nummer, al blaast het me nog niet omver zoals menig ander nummer van de band doet. “Hypnotize Yourself” is daar precies het tegenovergestelde van. Energiek, strakke riffs en machtige vocalen van Glenn Hughes. Zo ken ik de band weer. Dat de bass een grote rol speelt in dit album is niet zo gek, als je de voormalige bassist van Deep Purple in de band hebt. Dat is mooi te horen op “Shine On”, al springt het gitaarwerk van Doug Aldrich en David Lowy er ook mooi uit. De drums klinken ook lekker, niet zo gek als je Whitesnake / Foreigner Brian Tichy in je band hebt. Wel begint het me bij dit nummer enorm op te vallen hoe luid dit album gemixt is. Op een onaangenaam niveau zelfs. Zonde, want dit is tot nu toe een erg sterk album.

“Radiance” is een prima nummer, al zie ik het als een van de ‘zwakke’ nummers op het album. Vocaal super, al zijn de lyrics wat zwak. Instrumentaal vind ik het ook niet echt heel interessant. De drums luiden “Born To Fly” mooi in in combinatie met de gitaren. Strak gitaarspel met een lekker ritme. De lyrics bevallen mij hier erg goed. Catchy zonder eentonig te worden. De intro van “Kiss The Sun” is stevig. Fijne vocalen die het instrumentale erg mooi complimenteren. “Courageous” had zo een Deep Purple nummer kunnen zijn als de Mark III (of IV) line-up wat langer door was gegaan. Zalig nummer. Stevig, energiek en zit goed in elkaar. Mijn favoriet van het album.

“Cascade” is een goede opvolger van “Courageous”. Wederom een stevig nummer met sterke teksten en hele mooie vocalen en instrumentalen. Headbangen is hier uiteraard aan de orde. “Not Human” voldoet daar ook aan. Wederom een energiek nummer met een band die duidelijk plezier heeft in het spelen. Een heel fijn nummer. “Roll On” is een mooie afsluiter. Een rustig, maar vooral erg mooi nummer. De tekst komt hier erg goed tot zijn recht, evenals de instrumenten.

Misschien dat ik te hoge verwachtingen had gezien het vorige album mijn favoriet van de band is. De eerste helft van het album had hier en daar nog wat nummers die met niet veel deden. Echter hebben de laatste 4 nummers me overtuigd. Dit is een album wat zeker de moeite waard is, al zal het niet snel mijn favoriet worden. Wederom een geslaagde release van deze supergroep.

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith