Home » The Dead Daisies – Revolución

The Dead Daisies – Revolución

door Maurice van der Zalm
101 views 2 minuten leestijd

The Dead Daisies album packshotEind april en begin mei hebben we bij Rockportaal.nl mogen genieten van de visuele studiodagboeken van The Dead Daisies. In de vier afleveringen is er een tipje van de sluier opgelicht van wat Revolución ons gaat brengen. Daarnaast werd duidelijk dat deze zeer ervaren muzikanten Revolución hebben gemaakt uit liefde voor het maken van muziek. Het samen spelen en schrijven van (nieuwe) nummers lijken dé voorwaarden te zijn geweest om samen The Dead Daisies te beginnen.
Gewoon eerlijke rock and roll. De heren gaan op toer met KISS, maar zouden bij AC/DC zeker niet misstaan als voorprogramma. Dat wordt al duidelijk in openingsnummer Mexico. Je kunt er lang over praten en veel over schrijven, maar dit is gewoon goed. De opbouw is goed, het grooved uitermate goed en heeft een refrein om lekker mee te zingen. Maar dit is niet het enige nummer vol rock en vol roll. Ook het vrij eenvoudige My Time, het meer uptempo Midnight Moses  en het opzwepende Devil Out Of Time slaan de spijker precies op de kop. Voor in Devil Out Of Time zijn de muzikale stiltemomenten en het pianogeluid genoeg om iedere saloon uit zijn dak te laten gaan.
Revolución heeft echter nog veel meer in zijn mars. Of het nu om de bluesyrock gaat in Evil (inclusief heerlijk scheurend gitaargeluid), Looking For The One (inclusief kracht-riff), of het op het slowrock gebaseerde nummer With You And I (waar een Kravitz-gitaargeluid een fraai detail is); het is allemaal genieten van het plezier dat het uitstraalt.
Met Jackie Barnes op de drumkruk denk je automatisch een richting op. Deze verwachting wordt echter werkelijkheid in Make The Best Of It en Something I Said. Dit is bluesrock zoals ik het een lange tijd niet hebt gehoord. Het kan niet anders dan dat Jimmy Barnes inspiratiebron is geweest voor deze nummers, maar nog veel meer voor het uitstekende Empty Heart. Zelfs het nasale stemgeluid lijkt identiek.
Over The Dead Daisies hoef ik nu niets meer te vertellen. De studio-updates en deze recensie laten je horen, zien en lezen dat The Dead Daisies niet zomaar een (super)groep is. Deze jongens hebben met Revolución hun stempel met een donderslag achtergelaten. Blues-rock-and-roll in een tijdloze geest. Dat is eigenlijk wat ze hebben neergezet met Revolución.
[youtube id=”DOD02aoqU08″ align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=DOD02aoqU08″]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00