Home » The Dead Daisies – The Lockdown Sessions EP

The Dead Daisies – The Lockdown Sessions EP

door Eric van den Bosch
225 views 2 minuten leestijd

The Dead Daisies - The Lockdown Sessions coverVorig jaar werd al bekend dat Glenn Hughes de plaats in The Dead Daisies van zanger John Corabi en bassist Marco Mendoza had ingenomen en begin dit jaar werd er in Frankrijk een nieuw album opgenomen.
Er werd vorig jaar ook gelijk een track vrijgegeven, Righteous Days. Helaas, we zullen tot 22 januari volgend jaar (!) moeten wachten op het album, dat Holy Ground gaat heten. Als troost is er nu wel een semi-akoestische EP uitgebracht, The Lockdown Sessions. Overigens alleen digitaal.
Wie het YouTube-account van de heren in de gaten heeft gehouden heeft het meeste ervan al meegekregen. De eerste van de vier tracks is Unspoken, een track van Holy Ground, zij het in een akoestische versie. Een prima nummer, maar het zit dichter bij Hughes’ solowerk dan bij typisch The Dead Daisies-werk. Er bestaat overigens ook een eh… bijzondere remix van dit nummer. Als tweede duikt weer Creedence Clearwater Revival’s Fortunate Son op. Al meerdere keren door de band gecoverd, maar met deze keer drummer Deen Castronovo als zanger. Daarna is het de beurt aan de lockdownversie van Righteous Days, een fijne track die volgens mij representatiever zal zijn voor het album dan Unspoken. De afsluiter is een mooie ingetogen versie door Hughes en Doug Aldrich van Humble Pie’s 30 Days In The Hole, ook wel bekend als cover van Mr. Big.
Er wordt heel veel aan releases uitgesteld en zeker bij een band die het juist moet hebben van de aansluitende tournee is dat ook wel begrijpelijk. The Lockdown Sessions EP is dan een zoethoudertje, maar wel een waar ze hun best op hebben gedaan. We zullen het er even mee moeten doen.

The Dead Daisies website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00