The Dirty Denims: Als mensen nieuwe nummers willen horen kunnen ze naar onze optredens komen!

Zaterdag 26 januari staan The Dirty Denims op Monsters of Mariaheide 2013. De band speelde afgelopen jaar op veel grote festivals en verwierf landelijke bekendheid op 3FM. Wie nog niet van ze gehoord heeft komt daar in dit interview wel achter.
Om maar meteen van wal te steken. Kunnen jullie je even voorstellen?
Wij zijn The Dirty Denims en bestaan uit 2 meiden en 2 jongens. Mirjam Sieben op zang/gitaar, Sabine Biesbroeck op bas, Jeroen Teunis op gitaar en Thomas Spauwen op drums. We zijn geïnspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, Airbourne, The Ramones en Blondie en we maken onze eigen Happy Hardrock. Catchy, dirty and cheap. Hoog meeschreeuw gehalte, niet bang om vies te worden én vooral niet moeilijk doen.
Jullie stijl wordt vaak omschreven als Happy Hardrock.
Hoe zouden jullie het zelf omschrijven?
We omschrijven zélf onze muziek als Happy Hardrock. Dat omschrijft precies wat men kan verwachten: vrolijke hardrock, in de traditie van AC/DC, Ramones, Blondie, The Donnas, etc.
2012 was voor jullia absoluut een topjaar. Spelen op vele grote festivals waaronder Rockin Park, Lowlands en Speedfest. Hoe is het om als band op deze bekende plekken te mogen spelen? Welk groot festival zouden jullie nog meer willen doen?  Paaspop? Pinkpop? Sziget? Parkpop? Hebben jullie voorkeur?
Volgens mij beseffen we het nog steeds niet wat voor een gave dingen we in 2012 mee hebben mogen maken. Het is zó gaaf! En met name Lowlands, we hadden niet verwacht dat het optreden zelf ook zo gaaf zou zijn. Het feit dat je er staat is al gaaf, maar hadden we verwacht dat het zo druk zou zijn, en dat er zoveel enthousiastme zou komen vanuit het publiek? Stiekem niet eigenlijk. Maar het voelt wel lekker. Enne, op alle festivals die je noemt zouden we wel willen spelen! We hebben niet echt een voorkeur, want dan moet je kiezen en we willen niet kiezen. Doe ze allemaal maar! Zoveel mogelijk spelen!  Oja, Appelpop zou ook wel heel erg leuk zijn, en Breda Barst, en en en….

Naast de grote festivals afgelopen jaar waren jullie in 2011 ook flink actief in de Popronde. Voor veel artiesten was dit een enorm leuke ervaring. Hoe is de deelname aan de Popronde voor jullie bevallen?
De deelname aan de Popronde was een enorm gave ervaring. Je doet er zoveel ervaring mee op, en je merkt heel goed dat het publiek speciaal voor jou komt kijken. Het publiek heeft naast jou nog keuze uit zoveel andere bandjes, dan staan ze niet zomaar bij jouw optreden. Dat merk je ook in aandacht en in reacties tijdens het optreden.
Het afgelopen jaar verscheen jullie EP Wanna Be Famous!
Zoals bekend staan er op een EP niet veel nummers en is de luisteraar behoorlijk snel klaar met luisteren.
Gaan jullie dan ook dit jaar de studio in om een volledig album op te gaan nemen?
We zijn wel weer nieuw materiaal aan het schrijven. Zodra we een nieuw nummer klaar hebben, spelen we die ook meteen live. Zo zitten ze er straks lekker in zodra we weer op gaan nemen. Het volgende schijfje wordt wel een full length, maar hoeveel nummers daarop komen en wanneer we de studio in gaan dat is nog niet bekend. Dus voor nu: als mensen nieuwe nummers willen horen kunnen ze naar onze optredens komen!

Jullie boekinsbureau Rock-In-Stock zal het wel behoorlijk druk hebben gehad. Jullie zitten bij Rock-In-Stock samen met oa. Black-Bone, maar ook met Paceshifters, die ook dit jaar op Monsters of Mariaheide spelen. Is het allemaal toeval dat het veel bands erg goed geaan is afgelopen jaar, of is dat juist de kracht van Rock-In-Stock?
Zij heeft het inderdaad erg druk, maar dat is alleen maar een goed teken natuurlijk! Aan de andere kant krijgen we ook steeds vaker aanvragen vanuit festivals en zalen zelf, en dan heeft onze boekster er weer wat minder werk mee waardoor ze weer kan ‘trekken’ aan andere dingen die misschien nog niet vanzelf komen. We hebben in ieder geval een aantal hele gave dingen aan haar te danken!
De editie van de Monstercup, de wedstrijd voor bands om op Monsters of Mariaheide te mogen spelen ging jullie voor de editie van 2012 aan de neus voorbij. Een jaar later hoeven jullie niet eens meer een “auditie” te doen om op een festival te staan. Hoe voelt het om tegenwoordig veel gevraagd te worden en minder vaak te hoeven lobbyen?
We werden inderdaad 2e, maar uiteindelijk zijn we er stiekem wel met de hoofdprijs vandoor gegaan, want een dag later mailde Erna van Rock-in-Stock (jurylid bij de Monstercup) ons of ze onze boekingen mocht doen. Gelukkig hebben we daar ‘ja’ op gezegd! Het voelt heel goed als je gevraagd wordt, in plaats van dat je er altijd maar aan moet ‘trekken’ om een optreden te kunnen krijgen!
Op de editie van dit jaar staan een groot aantal namen waaronder Peter Pan Speedrock, Green Lizard en BZB. Ook treden er bands op als MuseST, GOOM en Automatic Sam.
Welke band gaan jullie zeker checken als het tijdschema het toelaat?
Er speelt heel veel tofs op MOM, maar wat we in ieder geval willen zien zijn SQY, Dead Elvis, Automatic Sam en Peter Pan Speedrock.
Het draait natuurlijk wel om jullie show. Op de editie van 2013 spelen jullie op het BJC-Stage.
Wat kunnen de bezoekers van The DIrty Denims gaan verwachten, waaroom mogen ze jullie show ABSOLUUT niet missen?
Wie zin heeft in een enthousiaste show met 2 wilde meiden en 2 zweterige jongens en vol vrolijke hardrock mag ons zeker niet missen!

(Foto’s door Menno van der Meulen & Ilvy Maijen)

Related posts

Frank Turner: Ik slaap niet meer op de grond

Boskat: We proberen vanuit het hart, niet het brein te werken

Tusky: We hebben ervoor gekozen dat de focus nu vooral naar de muziek gaat