Home » The Galactic lo-fi orchestra – Promo 2015 (some songs from the upcoming album)

The Galactic lo-fi orchestra – Promo 2015 (some songs from the upcoming album)

door Maurice van der Zalm
204 views 2 minuten leestijd

cover the galactic lo-fi orchestra promo 2015Giving Popmusic Back To The People was de naam van het vorige album van The Galactic Lo-Fi Orchestra. Op 31 oktober 2015 zal de band, geformeerd rond Michel Geelen, het nieuwe album voor gaan stellen tijdens de releaseparty in Pop-Ei in Eindhoven.  In aanloop naar dit nieuwe album is er een promo-cd uitgegeven met daarop vier nieuwe nummers. Drie ervan zijn van de hand van Michel zelf en hij nam tevens alle zang en instrumenten voor zijn rekening.
Blowing My Mind Like A Summerbreeze is een cover van de Amerikaanse lo-fi-band The Feelings. De versie van TGLFO is in de lo-fi lijn opgenomen, is een stuk korter, maar klinkt een stuk vrolijker dan het origineel. De overige drie nummers zijn een logisch vervolg op de nummers die Giving Popmusic Back To The People al kenmerkte. Aanstekelijke popliedjes zonder opsmuk die in korte tijd (gemiddeld twee minuten) een tipje van de sluier doen oplichten van wat komen gaat in het najaar. Sweet Little Motherfucker zou zomaar een zomerse hit kunnen worden. De tegenstelling tussen de sfeer van het nummer en de titel geeft het nummer iets mee van een contradictie. Where Are My Friends heeft het kenmerkende lo-fi geluid in zich en grijpt terug op bijvoorbeeld een nummer als Let’s Sleep 4 Ever van het vorige album. Veel distortion, een vervormd stemgeluid en het Doors-orgeltje creëren een zwaarmoedige atmosfeer. Dat orgelgeluid komt trouwens in Sunday Morning weer helemaal terug. Het geheel klinkt wat retro en heeft iets weg van een nummer dat op een bootleg van The Beatles terug te vinden zou zijn.
Promo 2015 (some songs from the upcoming album) is een voorafje voor het nieuwe album van The Galactic Lo-Fi Orchestra en bouwt voort op de weg die de band is ingeslagen op het vorige album. Jammer dat het album pas in het najaar gaat verschijnen, want op menig festival zou de band wel wat handjes de lucht in krijgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00