Home » Dead Lucky – Sons Of Lazarus

Dead Lucky – Sons Of Lazarus

door Maurice van der Zalm
151 views 2 minuten leestijd

cover dead luckySons Of Lazarus is het debuutalbum van het Zuid-Afrikaanse Dead Lucky. Opgericht in 2011 hebben ze al wat aardig wat concerten op hun cv staan. Ze hebben in het korte bestaan menig podium mogen delen met Bring Me The Horizon, Trivium, Killswitch Engage en waren voorprogramma van Billy Talent. Het is tijd voor de band om over de grenzen van het Afrikaanse continent te kijken en bombarderen de rest van de wereld met het stevige rock and rollgeluid op Sons Of Lazarus.
De pompende ritmesectie en zware gitaarmuur liggen aan de basis van de meeste nummers. Titelnummer Sons Of Lazarus¸King Of The Underworld en Immortals zijn hier uitstekende voorbeelden van. Zanger Kyle Lucky heeft een fraaie strot waardoor het geluid van Dead Lucky in Prowler en Woman Of The Night wat overeenkomsten vertoont met het Duitse The New Black. In de wat langzamere nummers The End Of The Day en Slow Dance With A Devil komt zijn stem echter minder goed tot zijn recht. De uptemponummers zijn een betere voedingsbodem voor zijn stemgeluid. Zeker in het uitgesproken Favourite Kinda Women, waarmee Dead Lucky een bijzonder geslaagd eerbetoon neerzet aan opperrockandrollband Motörhead. Niet alleen  My Favourite Kinda Women, maar zeker ook mijn favourite kinda song op dit album voor mij. Minder heftig, maar minstens zo rock and roll is Our Prayer waarin drummer Jean Labuschagne zichzelf knap naar voren timmert. Rifftechnisch weten gitaristen Alex Krause en Chris Bornman de luisteraar zeker te bekoren in het bluesynummers Live Fast, Die Last, dat teruggrijpt op de ouwe rock and roll waarmee Deep Purple furore wist te maken enkele decennia geleden.
Al met al is Sons Of Lazarus voor de rock and rollliefhebber met ballen zeker geen slecht album. Op de wat langzamere nummers na is het flink, eerlijk  en stevig rocken met deze Zuid-Afrikanen. Wordt inderdaad wel eens tijd dat Dead Lucky zijn tentakels uitspreidt.
[youtube id=”30rQMTPrLbk” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=30rQMTPrLbk”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00