Home » Karmaflow – W2 Poppodium (Den Bosch) 30/04/2015

Karmaflow – W2 Poppodium (Den Bosch) 30/04/2015

308 views 4 minuten leestijd

Vandaag staat w2 Poppodium in het teken van de Karmaflow album release en de release van het tweede deel van de Karmaflow the rock opera videogame. Bij binnenkomst worden we meteen verwelkomd door een groot scherm met daarop de game die gespeeld kan worden door iedere bezoeker. Het ziet er heel erg mooi uit. Karmaflow the rock opera videogame in een notendop: Je ben als de Karmakeeper verantwoordelijk voor het beleven van het verhaal terwijl je speelt. Aan de hand van het verhaal moet je besluiten welke partij uiteindelijk wint. Zo bepaal je zelf de uitkomt en voortgang van het spel. Dit alles wordt begeleid door prachtige muziek met zeer veel bekende zangers en zangeressen. O.a. Simone Simons (Epica), Dani Filth (Cradle of Filth), Marc Hudson (Dragonforce), Tony Kakko (Sonata Arctica) en Alissa White-Gluz (Arch Enemy).
RockPortaal - Little Devil Allstars (5)De avond wordt afgetrapt door de rock coverband Little Devil Allstars. Al snel blijkt deze band een echte feestband te zijn. Alle oude bekende rocksongs komen voorbij en de energie spat van het podium.
Zangeres Lisette van den Berg en gitariste Carmen Raats doen vandaag een dubbele dienst, want zij spelen en zingen ook in Karmaflowband. Lisette heeft een gigantisch goed rockstrot. Ze kan alle hoogtes en laagtes aan en springt en headbangt er ook op los.
Bassist Laurens Pijman en drummer Tim Kuper verzorgen de tweede en derde stemmen. Dat doen ze heel erg goed. Daarbij spelen ze ook nog eens erg strak. Gitarist Paul Lensvelt zet moeiteloos alle solo’s neer. Het is een leuke band om te zien, want ze zijn goed gekleed en spelen goed met het publiek. Top performance van een top band!
Setlist: Party Hard, Whole lotta Rosie, Kickstart my Heart, Barracuda, Love in an Elevator, Welcome to the Jungle, Rock the Night, Detroit Rockcity, The Trooper, Death to All But Metal, Medley
RockPortaal - Karmaflow  (6)Na een pauze gaat het doek open voor Karmaflow die na een mooi intro begint met het pittig nummer The Muse and the Conductor met daarin Lisette van den Berg als Muse en Jesper de Kruyff als Conductor. Zowel Lisette als Jesper zetten een geweldige show neer. De grunts van Jesper zijn door de hele set heen geweldig. Er zit diepte in en hij varieert mooi met zijn stem. Ook Lisette zet alles stukken in de set goed neer.
Drummer en componist Ivo van Dijk is helemaal in zijn nopjes, je ziet hem genieten achter zijn drumstel. Zijn spel is super strak en het is leuk om naar te kijken door de show die hij er van maakt. De band is zowieso heel erg strak. Gitarist Bob Wijtsma, Bassist Luuk van Gerven en Gitariste Carmen Raats spelen het dak eraf en ze zetten allemaal een mooie show neer ook.
De backingtracks vullen de band mooi aan zonder te overheersen. Het geluid is goed afgemixt, zo af en toe is er wat feedback van een microfoon als er een zanger bij komt op het podium, maar het is allemaal binnen een mum van tijd weer goed gedraaid.
Zanger Bas Dolmans zingt ook diverse stukken van de set. Hij weet ook alle noten goed te raken en gaat de interactie aan met zowel het publiek als zijn medespelers. Lisette zingt samen met Arjan Janissen een aantal mooie duetten waarbij er één aangevuld wordt met Jesper. Arjan beschikt over een prachtige musical stem met een rock randje. Het nummer Sacrifice wat Lisette brengt maakt grote indruk. Een geweldig nummer en ook nog prachtig gezongen
De mooie make-up van Eva Brunklaus, de hairstyling van Angelique Bergman en prachtige kleding van ontwerpster Ingeborg Steenhorst maakt het helemaal af. Dit is een echte aanrader voor een ieder die van symphonische metal, rock opera, maar ook van metal in het algemeen houd, want er zit voor ieder wat wils in.
Setlist: Main Theme, The Muse and the Conductor, Essence of Despair, The Guide, The Essence of Grief, The Heart, The Sacrifice, Bird Goddess? , The Twins, The Creator and the Destroyer


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00