Home » The Georgia Thunderbolts – Can We Get A Witness

The Georgia Thunderbolts – Can We Get A Witness

door Eric van den Bosch
223 views 2 minuten leestijd

The Georgia Thunderbolts - Can We Get A WitnessVorig jaar bracht Mascot al een digital-only EP van ze uit en nu is er het eerste full-length album bij dat label, Can We Get A Witness.
Het mag dan onder de southern rock vallen, bij opener Take It Slow moet ik door het licht geknepen stemgeluid ineens aan Triumph denken. Daarna is het doorgaans het logische southern rock-geluid met allerlei details die je steeds aan Lynyrd Skynyrd doen denken. Zanger TJ Lyle is een ontdekking. Hij heeft een heldere en krachtige stem, die pas op volume dat geknepene krijgt.
Waar menige band in het genre probeert een modernere kijk op southern rock ten gehore te brengen, blijven The Georgia Thunderbolts eigenlijk dicht bij de seventies variant – met hier en daar iets wat richting seventies classic rock gaat. De dynamische productie van Richard Young (o.a. Black Stone Cherry) laat de instrumenten – en zeker het gitaartandem – geweldig naar voren komen, zonder te vervallen in bakken compressie en een dichtgemetseld geluid. Integendeel, het klinkt regelmatig als een versie die je op een seventies livealbum zou kunnen vinden. En dat is wat mij betreft een dikke aanbeveling.
Er zijn twee covers te vinden op het album: The Allman Brothers Band’s Midnight Rider en de Frankie Miller-stomper Be Good To Yourself. Geweldige versies, die worden gecombineerd met eigen songs met fijne riffs en catchy refreinen. Zo kan het eigenlijk niet meer mis. Vooral als ze hier en daar ook een uitstapje hebben als die Triumph-achtige opener en Be Good To Yourself. Het album wordt afgesloten met veruit de langste track, de zeven minuten durende slow burner Set Me Free. Overigens hoef je niet meer op zoek te gaan naar die EP, want de vijf tracks die daarop stonden staan ook op dit album.
Vernieuwing schijnt voor velen in de muziek een toverwoord te zijn. Of nog erger, “urgentie”. Als het zo ontzettend lekker klinkt als dit kan die hele vernieuwing me gestolen worden. Dit is precies de tijdloze ‘southern rock goes classic rock’ die al decennia een vaste schare liefhebbers heeft en over dertig jaar nog steeds zal hebben.

The Georgia Thunderbolts website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00