Home » The Haunted – Strength In Numbers

The Haunted – Strength In Numbers

door pim@rockportaal.nl
157 views 3 minuten leestijd


Zinnen die beginnen met ‘Wist je nog?’ zijn meestal een voorbode van een verhaal zo doordrongen van zoetsappige nostalgie dat niemand erop zit te wachten behalve de egoïstische verhalenverteller zelf. Soms moet iemand gewoon zijn bek houden. Daarom gaan we het hebben over het nu. En het gloednieuwe album van The Haunted Strength In Numbers.
Plaatje nummer negen (hoera!) laat horen dat de Scandinaviërs nog steeds weten hoe een goede trashriff klinkt. Ieder nummer op dit album is een vakkundige stomp in het middenrif. Een perfect geplaatste messteek in de aorta. Dodelijk hard en vreselijk snel.
Brute Force is een The Haunted song die het best past bij de kern van de band en is terecht gekozen als eerste single. Waarschuwing: deze song heeft de volgende bijwerkingen: nekpijn en misschien wel een karateschop in je gezicht. Maar het is het waard: niets is mooier dan headbangen met een bloedneus. En dat ga je doen. Zeker tijdens het refrein: You’ve made your move/so will I/let me show you how we make this work/you draw the line/I rub it out. Je gaat niet langs de kant staan met je armen over elkaar. Je gaat de pit in, je verlegt je grens, je geeft je ziel aan de muziek. Je lichaam is alleen maar een voertuig dat herstelt zich wel. Tot zover de spirituele shit.
De eerste vijf nummers op het album zijn fel, agressief en snel. Behalve Spark, wat meer een liedje is. Met trashriffs. Het titelnummer Strength In Numbers is een perfect voorbeeld van wat de band met harde trashriffs en melodie kan. De riffs zijn fris, het tempo is snel en het refrein is zo hard en melodieus dat je ernaar wilt blijven luisteren.
Laatste nummer waar ik het over wil hebben: Tighten The Noose. The Haunted wil nog even dat je beseft dat ze nog steeds een tyfussnel trashnummer kunnen schrijven. Bijna machinaal klinkt dit nummer maar dankzij de gruisbuis van zanger Marco Aro en de ingenieuze trashriffs beseffen we dat The Haunted nog steeds één van de beste melodische trashmetal bands is.
Conclusie: Strength In Numbers is een album waarbij The Haunted zegt fuck het verleden, hier met het heden. We lusten het rauw.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00