The Jacks – Epic Trois

Het gaat goed met de vrouwelijke rockscene. Nadat eerder The Dirty Denims een behoorlijke voet aan wal hebben weten te zetten staat de volgende band alweer te trappelen. Het Tilburgse The Jacks zorgden al voor menig succesvolle show tijdens de Popronde, maar nu is de band ook thuis te beluisteren. Onder de noemer het goede komt in veel heeft de band hun 3 EP´s gebundeld onder de naam “Epic Trois”
Hun epische avonturen zitten verpakt in een mooie uitklaphoes waarbij de drie schijven al meteen voor het grijpen liggen. Als dan ook de eerste EP klinkt wordt de luisteraar meteen getrakteerd op `Overrated`, waarbij de band zich duidelijk laat horen. Een lekkere rockstem klinkt door de speakers. The Jacks spelen rockmuziek die door de vrouwelijke vocalen soms ietwat doet denken aan Krezip. The Jacks hebben hun roots ook in Tilburg en ze hebben een oud-lid van de band in hun gelederen. Echter ligt het tijdperk van Krezip al weer ver achter ons en draait het nu om The Jacks. Hun EP’s denderen dan ook snel voort. Puntige songs, rauwe gitaren en vrolijke refreinen zijn waar het om draait. Voordat de luisteraar het dan ook doorheeft dient men al te wisselen naar de volgende EP.
Hierop treffen we meteen een nummer “Go!” aan wat ook op de sampler van de Popronde heeft gestaan. The Jacks maakten deel uit van dit rondreizende circus en hebben daar veel locaties op hun kop gezet. Dit kan ook niet anders als je de nummers van The Jacks hoort. De energie komt je tegemoet. The Jacks nemen gelukkig ook af en toe een beetje gas terug, waardoor ze ook hun kunsten op een langzamer nummer kunnen laten horen. Zo bewijzen ze ook hiermee prima voor de dag te kunnen komen. De band is veelzijdig, maar dit is ook de productie van “Epic Trois”. Elke cd van dit drieluik is door een andere producer bewerkt. Hierdoor krijg je “trois” versies van The Jacks te horen.
Het beste is op “Epic Trois” voor het laatst bewaard. Op de gelijknamige “Epic Trois” horen we de band op z’n best. Een heerlijk rauwe sound past het beste bij de band uit Noord-Brabant. Dit heeft de producer prima aangevoeld en heeft dit gevoel exact weten over te brengen in zijn productie. “Excited” en “So It Goes” zijn dan ook de absolute hoogtepunten op deze geluidsdrager. De gitaren, drums en zang voelen hier elkaar goed aan. Het sterke samenspel van deze groep hoor je overigens veelvoudig op “Epic Trois”. Zoals het op dit “album” klinkt zo zou het ook op de podia in het land kunnen klinken.
“Epic Trois” mag dan ook een geslaagd experiment worden genoemd waarin de Tilburgers zich prima hebben voorgesteld. De luisteraar heeft hun groei kunnen horen, maar vooral hun explosiviteit. De enkele momenten dat er een rustmoment wordt gegund is als de EP moet worden gewisseld. The Jacks zijn klaar voor het komende festivalseizoen, het zal wel “Episch” worden…..

Related posts

Human Zoo – Echoes Beyond

Airbag – The Century Of The Self

Warlord – Free Spirit Soar